Pension når du er selvstændig psykolog

Som selvstændig er det vigtigt, at du tænker over, hvor pengene skal komme fra, når du går på pension. Jo tidligere, du går i gang med at spare op, jo mere har du at leve for som pensionist.

Dansk Psykolog Forening anbefaler, at du tegner din pensionsordning hos AkademikerPension – Pensionskassen for Magistre & Psykologer.

Som medlem af AkademikerPension får du en pensionsordning, der sikrer dig en livsvarig månedlig udbetaling som pensionist, og samtidig sikrer din familie ved invaliditet og død. Et typisk medlem af AkademikerPension indbetaler mindst 17 % af sin løn til pension – og det anbefaler vi også, du gør som selvstændig.

Husk at du som selvstændig bør kontakte AkademikerPension minimum 1 år før, du forventer at gå på pension.

Medlemsfællesskabet i AkademikerPension

AkademikerPension er en medlemsejet pensionskasse for mere end 120.000 magistre, gymnasielærere og psykologer, hvor alt overskud går direkte til medlemmerne. I AkademikerPension har medlemmerne alle en højere videregående uddannelse og ligner derfor på mange måder dig – i hvert fald når det kommer til pension. Som medlem gavner det dig både nu og senere i livet.

Skræddersy din pension

Dit liv ændrer sig løbende, og det bør din pension også. AkademikerPension tilbyder forskellige fleksible pensionsprodukter, der kan matche de behov, du har. Bliver du fx gift, er det vigtigt at sikre din ægtefælle, hvis du skulle blive ramt af en invaliderende eller kritisk sygdom. Og får du børn, kan du sikre dem med børnepension. Som nyt medlem får du automatisk følgende basisdækninger hos AkademikerPension:

  • Livsvarig pension
    En livsvarig pension bliver udbetalt til dig fra den dag, du går på pension, og indtil du dør. Hvor meget du får udbetalt, afhænger af, hvor meget du har sparet op.
  • Dækninger ved invaliditet
    Halv eller hel invalidepension og pension til dine børn, indtil de fylder 21 år.
  • Dækninger ved død
    Pension til din ægtefælle/samlever i 10 år og pension til dine børn, indtil de fylder 21 år.

Læs mere

Du kan læse mere om AkademikerPension på www.akademikerpension.dk, hvor du også kan finde kontaktoplysninger til pensionskassen. AkademikerPension står desuden bag pensionswiki.dk, hvor du kan læse meget mere om pension generelt.

Du kan også altid søge vejledning hos en pensionsrådgiver via enten mail eller telefon:
Mail: medlem@akademikerpension.dk
Telefon: 3915 0102

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge