Dansk Psykolog Forening giver dig overblikket og viser dig videre til relevante myndigheder og samarbejdspartnere og til hjemmeside med fokus på iværksætteri.

Akademikerne

www.ac.dk/media/161178/nordisk_rapport2012.pdf
Her finder du det Nordiske Samarbejdes rapport om entrepeneurship og vækst blandt akademikere i norden.

Akademikernes A-kasse

www.aka.dk
Akademikernes A-kasse er Danmarks største a-kasse for akademikere, ledere og selvstændige.

Amino

www.amino.dk
Amino Debat er mødested for mere end 100.000 iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende. Her kan du netværke med andre iværksættere, søge hjælp til et specifikt problem eller deltage i debatter omkring emner, der har relevans for dig og din virksomhed.

Dansk Iværksætter Forening (”Iværksætteren”)

www.d-i-f.dk/category/artikler-nyheder/
Dansk Iværksætter Forenings medlemsblad ”Iværksætteren” byder på spændende og relevante artikler om iværksætteri.

Emomsen

www.emomsen.dk/ivaerksaetter-regler/
Emomsen er en iværksætterblog skrevet af Thomas Sindberg. Udover ”50 gyldne iværksætter regler” kan du også finde informationer og gode råd i forbindelse med opstart af egen virksomhed.

Erhvervsstyrelsens

www.erhvervsstyrelsen.dk/vaeksthusene
På Erhvervsstyrelsens hjemmeside kan du finde links til Væksthusene. Væksthusene er stiftet af kommunerne og organiseret som selvstændige erhvervsdrivende fonde. Væksthusene er etableret som et tilbud til iværksættere, hvor man kan få sparring og vejledning, ligesom Væksthusene også udbyder forskellige kurser.

IDEA Danmark

www.idea-denmark.dk
IDEA Danmark er en hjemmeside udviklet af IDEA Entrepreneurship Center, som er Syddansk Universitets kompetence center for iværksætteri. Her finder du inspirerende artikler indenfor emnet iværksætteri.

IDEA Business Model Creator

www.idea-bmc.dk
IDEA Business Model Creater er et interaktivt forretningsmodel værktøj, der kan hjælpe dig i udviklingen af en forretningsmodel for din idé.

Information

www.information.dk/emne/ivaerksaetteri
På avisen Informations hjemmeside kan du læse artikler inden for emnet iværksætteri.

Ivækst

www.ivaekst.dk
Ivækst er en erhvervsportal lavet i samarbejde med google, PWC, Codan og Ase. Ivækst tilbyder gratis rådgivning og kurser til iværksættere og på hjemmesiden kan du søge information, der kan give dig en bedre forståelse for virksomhedsdrift og vækst.

Iværksætterhåndbogen

www.ivbogen.dk
Her kan du anskaffe dig iværksætterhåndbogen gratis. Iværksætterhåndbogen er udviklet af Regnskabsskolen og DANA til nye iværksætter. I bogen kan man finde emner af relevans for opstart af egen virksomhed, blandt andet budget, regnskab, administration, løn, fradrag og meget andet.

JUF.dk

www.juf.dk
Sidder du med et konkret juridisk eller regnskabsorienteret problem i forbindelse med din virksomhed, kan du på juf.dk få 3 gratis tilbud fra advokater, revisorer og bogholdere.

MP Pension

www.mppension.dk
MP Pension er pensionskasse for magistre og psykologer.

Runa Forsikring

www.runa.dk
Runa Forsikring tilbyder attraktive forsikringer med gode dækninger til bl. a medlemmer af FTF-organisationer og AC-akademikerne.

SKAT

www.skat.dk (erhverv > egen virksomhed > start virksomhed)
På Skats hjemmeside finder du en tjekliste over de ting, som du skal huske i forbindelse med opstart af din virk. Du kan også få tips til at komme godt fra start samt finde en guide om, hvordan du skal forholde dig i forhold til registrering og skat.

“Business Model Generation” (Slideshare)

www.slideshare.net/robbla/ostenwalder-business-model-generation-preview
På slideshare kan du finde et 72 siders udsnit af bogen ”Business Model Generation” som er skrevet af Alexander Osterwalder og Yves Pigneur. Siden bogen udkom i 2010 har den i bogen omtalte model ”Business Model Canvas” været måden, som man arbejdede med forretningsmodeller på. Business Model Canvas er en metode til at beskrive og udvikle sin forretningsmodel.

Start-base

www.start-base.dk
Start-base er udarbejdet i fællesskab mellem Bluegarden, Xena og Investorgate. På start-base kan du udover at finde tips til iværksættere også finde programmer til bogføring, budget og faktura, ligesom du kan finde ideer og udkast til kontrakter og samarbejdsaftale.

Startupsvar

www.startupsvar.dk
Startupsvar er et opslagsværk for iværksættere udarbejdet af Mogens Thomsen fra Thomsen Business Information. Her kan du kan finde svar på de 100 største udfordringer i forbindelse med opstart af virksomhed.

Virksomhedsguiden

www.virksomhedsguiden.dk
Virksomhedsguiden giver dig overblik over bl.a. events og netværk i dit lokalområde samt vejledning og information om opstart, drift og udvikling af din virksomhed.

SÆRLIGT FOR KOMMUNER OG REGIONER

Hip

www.hipih.dk/
Hip er Region Hovedstadens iværksætterprogram. Her tilbydes fagspecifikke workshops, webTV og værktøjer i forhold til opstart af virksomhed.

IMIDT

www.imidt.dk/
IMIDT er Region Midtjyllands hjemmeside om iværksætteri. Her kan du komme i kontakt med de lokale konsulenter over hele regionen.

Københavns Kommune

www.kk.dk/artikel/start-af-virksomhed?_np_c=et%2CCBL
Københavns Kommune har et stort udvalg af tilbud til borgere, der ønsker at starte egen virksomhed. Københavns Erhvervshus tilbyder både gratis kursus og 1:1 rådgivning.

Odense Kommune

www.odense.dk/erhverv/ivaerksaetter/kom-godt-fra-start
Odense Kommune står klar med råd og vejledning til borgere, der ønsker at starte egen virksomhed. Kommunen tilbyder gratis vejledning og sparring kos kommunens iværksætter konsulenter, men tilbyder også mere dybdegående kurser til rimelige priser.

Ålborg Kommune

www.aalborg.dk/business/ivaerksaetteri/tilbud-til-ivaerksaettere
Hos Ålborg kommune kan man få gratis individuel rådgivning i forbindelse med opstart af virksomhed, hvor kommunens erhvervskonsulenter gennemgår din ide og forretningsplan og taler med dig om fx kundegrundlag, produktion, finansiering. Kommunen afholder også Startup Café, hvor du kan møde andre iværksættere eller få en snak med de tilknyttede rådgivere.

Startvækst Aarhus

www.startvaekst-aarhus.dk/foer-start/
Startvækst Aarhus er Aarhus Kommunes tilbud til iværksættere og virksomheder. Her kan du deltage i gratis startmåde og få en introduktion til at starte egen virksomhed. Du kan også få personlig vejledning og sparring både til opstart og udvikling af din virksomhed. Langt de fleste kommuner har tilbud til iværksættere. Prøv at se din kommunes hjemmeside for mere informationer.

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, du ikke kan finde svar på her eller i startpakken? Eller brug for sparring?

Telefon: 35 26 99 55. E-mail: dp@dp.dk

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge