Rekord i psykiske arbejdsskader

 I

Sidste år anmeldte 5.539 danskere en psykisk arbejdsskade. Tallet er steget år for år siden 2010, hvor der blev anmeldt 3.107 psykiske arbejdsskader. Det viste Ugebrevet A4 med tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings årsrapport den 19. september. Årsagen skal ifølge Ugebrevet findes i flere års reformpres, som resulterer i, at flere og flere særligt offentligt ansatte danskere får stress, PTSD eller depression.

Organisationen Akademikerne ser samme billede og Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, siger i en pressemeddelelse, at det handler om, at ”arbejdspladserne stadig er for umodne i deres arbejde med psykisk arbejdsmiljø” og at lederne skal uddannes bedre.

– Når det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen ikke prioriteres, går det galt, og vi får flere og flere, som får svært ved at klare et stigende arbejdspres på en forsvarlig måde, siger Lars Qvistgaard.

Han opfordrer til, at man investerer i lederuddannelser:

– Akademikernes arbejdsmiljøundersøgelse viser, at hele 58 pct. af lederne kun i begrænset omfang mener, at de er fagligt godt klædt på til at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø. Regeringen bør derfor straks investere midler i, at de ledere, som er for ringe klædt på til at håndtere psykisk arbejdsmiljø, får mulighed for at få en lederuddannelse på området. Det er nu, vi skal handle, ellers vokser problemerne sig bare større, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

Læs Ugebrevet A4: ”Anmeldelser af psykiske arbejdsskader sætter trist rekord”.

Læs Akademikerne: “Alarmerende rekord i antallet af psykiske arbejdsskader“.

Læs Akademikerne: “Undersøgelse af akademikernes stress“.

Læs flere undersøgelser fra Akademikerne om psykologers og akademikeres psykiske arbejdsmiljø på dp.dk.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge