Rekordlange ventetider hos psykologer

 I

Siden 2013 er ventetiden for at komme til psykolog steget i alle henvisningskategorier. For angst og depression ser det værst ser det ud i Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

Borgere med angst og depression skal nu belave sig på at vente 11,5 uge fra de får en henvisning fra lægen til psykologen kan tage imod. Det fremgår af ny ventetidsundersøgelse fra november 2018 og er rekord for målte ventetider siden 2013. I de øvrige henvisningskategorier er ventetiden 9,6 uge.

– Det er al for lang tid at vente på hjælp, for ventetiden risikerer at gøre tilstanden værre for klienten med deraf længere behandlingsforløb og risiko for at komme til at stå udenfor arbejdsmarkedet, siger Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening.

Værst ser det ud for borgere med angst og depression i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, hvor ventetiderne begge steder ligger over landsgennemsnittet. For de øvrige henvisningskategorier ligger ventetiderne over landsgennemsnittet i Region Nordjylland, Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

Undersøgelsen er sendt ud til 802 ydernummerpsykologer. Resultaterne er ind over en periode på 14 dage fra den 26. november 2018 til den 10. december 2018. Heraf har 49 procent gennemført undersøgelsen.

Læs ventetidsundersøgelsen.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge