Småbørnsalarm gav rekord på hjemmesiden

 I

Småbørnsalarm på Facebook og Psykologforeningens hjemmeside gav rygende travlhed i den nystiftede forening BAVI: Børnepsykologisk Arbejdsgruppe for Værdige Institutionsliv. Stifterne er optimistiske på børnenes vegne.

Diana Kløvedal slog torsdag den 22. september alarm på småbørnenes vegne og inviterede via psykologernes lukkede facebookgruppe andre psykologer til at deltage i en netop stiftet arbejdsgruppe BAVI – “Børnepsykologisk Arbejdsgruppe for Værdige Institutionsliv”. Det opslag omtalte foreningen nogle dage efter på dp.dk, tog det med i nyhedsbrevet – og delte det efterfølgende på både psykologernes åbne og lukkede Facebooksider. Kommunikationsindsatsen gav ikke bare rekord på hjemmesiden ved at blive de seneste års mest læste nyhed med 12.410 visninger. Det gav også rygende travlhed hos BAVI.

– Der var overvældende positiv respons. Der er nu over 300 psykologer, der har meldt sig ind i gruppen, og vi er meget optimistiske, siger Diana Kløvedal på de tre stifteres vegne.

Politisk samarbejde og forskning

BAVI ønsker bl.a. at støtte om omkring BUPLs anbefalinger om minimumsnormeringer

– Men vi vil også gå i faglig dialog omkring, hvad de normeringer skal indeholde. – Altså vigtigheden af selve kvaliteten af den pædagogiske indsats. Minimumsnormeringer er ikke i selv nok til at sikre en høj kvalitet af et dagpasningstilbud – men det er et vigtigt skridt på vejen hen mod at skabe værdige institutionsliv, siger Diana Kløvedal.

– Vi er nu gået i gang med et samarbejde med BUPL og Familiepolitisk Netværk, der består af organisationer, fagpersoner, meningsdannere, politikere og forældre. Samtidig ønsker flere politiske partier at gå i dialog med os omkring formidling af den viden, vi som fagpersoner har i BAVI.

– Det ser vi som et vigtigt og meget positivt skridt i retning mod, at den psykologiske forskning begynder at præge det politiske billede på børneområdet.

En del af medlemmerne i BAVI er forskere og ønsker at få formidlet og omsat deres viden i forhold til daginstitutionsområdet. Andre har arbejdet på småbørnsområdet i mange år, og sidder inde med en stor faglig viden og en dertilhørende kraftig bekymring, fortæller Diana Kløvedal.

– Flere arbejder lige nu på artikler om, hvordan de nuværende institutionsforhold kan have en direkte negativ effekt på børns udvikling.

BAVI arbejder desuden på at etablere mere psykologisk forskning indenfor feltet, da den nuværende er meget sparsom, og samtidig ønsker foreningen at få lavet et review over den eksisterende forskning på daginstitutionsområdet.

BAVI er et psykologisk netværk bestående af bekymrede psykologer, der ønsker at arbejde hen imod at optimere kvaliteten af daginstitutioner i Danmark. BAVI ønsker at være en stærk stemme i den politiske debat.

BAVI er stiftet af psykologerne Diana Kløvedal, Sofie Asghar Madsen og Therese Shultz.

Læs mere om på BAVI’s facebookside.

Se også ”Psykolog slår alarm på småbørnenes vegne”.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge