Status på Projekt Medlemsservice

 I

I foråret 2015 udgav foreningen to rapporter som led i Projekt Medlemsservice. Rapporterne bygger på en kvalitativ og kvantitativ medlemsundersøgelse med fokus på medlemmernes holdninger til og oplevelser med foreningen.
Bestyrelsen besluttede herefter, at sekretariatet skal arbejde med at udvikle og forbedre foreningens medlemsservice inden for fire områder:

  • Forhandling
  • Rådgivning
  • Kommunikation
  • Medlemsarrangementer

Siden har vi været i fuld gang med områder, der væver sig ind i hinanden. En af hovedkonklusionerne fra den kvalitative rapport viser, at vi skal være langt bedre til at kommunikere om, hvad det egentlig er, vi render rundt og laver.

På forhandlingssporet er et projektteam derfor i gang med at udarbejde en kort film om, hvad forhandling egentlig er, fordi mange medlemmer ikke er bekendt med, hvordan det foregår – og især hvilke rammer og råderum, der er at forhandle indenfor.

Et andet projektteam er i gang med at se på de standardbreve, som vi sender ud til vores medlemmer undervejs i forhandlingsprocessen. Vi har et spændende samarbejde med en række medlemmer, som har sagt ja til at kigge med på og udvikle standardbrevene, så de formidles i et sprog, som giver mening for den enkelte. For selvom man som konsulent og forhandler i foreningen kan tale om K-tillæg og F-tillæg, så vil nogle medlemmer, som står over for en lønforhandling, måske bare tænke: ”Hvad taler han om? Hvad betyder K- og F-tillæg? Jeg skal bare have noget mere i løn”!

På rådgivningssiden har vi dels fokus på interne processer, som skal styrke vores arbejde på tværs i foreningen for at give vores medlemmer den helhedsorienterede service, som de efterlyser. Og så skal en række indsatser føre til bedre rådgivning om psykisk arbejdsmiljø.

I de kommende nyhedsbreve vil vi uddybe de mange tiltag, som Projekt Medlemsservice har sat gang i.

Fik du ikke læst vores medlemsundersøgelser? Du finder dem her:
Profession på spil. Kvalitativ undersøgelse
Survey 2015. Kvantitativ undersøgelse

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge