Styringen i den offentlige sektor gør flere syge

 I

Presseklip: Dansk Psykolog Forenings formand, Eva Secher Mathiasen, kritiserer den måde, som den offentlige velfærdsservice styres på i det danske samfund. Det skriver Avisen.dk.

Psykologformanden anerkender ikke politikernes argumenter om, at den globale konkurrence presser danskerne, og at vi skal effektivisere og jagte produktivitetsstigninger for at få det hele til at hænge sammen. Tværtimod mener hun, at hvis Danmark skal kunne klare sig i den globale konkurrence, er vi nødt til at anerkende, at aktivitet målt i volumen er mindre vigtig end effekten af aktiviteten:

– Medarbejdere, der har det godt, kan mere, kan lære og producere mere og trives med at arbejde længere. En virksomhed er meget bedre tjent med medarbejdere, der har det godt i stedet for medarbejdere, der hele tiden falder fra permanent eller i længere perioder, fordi de ikke kan holde til de krav, der stilles til dem. Det kan slet ikke betale sig at indrette et samfund, der ikke egner sig til de mennesker, der lever i det, siger hun blandt andet.

Læs hele artiklen på Avisen.dk her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge