Test og andre fagpersoner

 I

Fra tid til anden bliver vi i Dansk Psykolog Forening gjort opmærksomme på personer, der kalder sig psykologer, uden de har den fornødne uddannelse til at smykke sig med denne titel. På samme måde gøres vi engang imellem bekendte med, at der anvendes test af personer, som ikke er godkendte til at udføre disse test.

I 2011 havde Dansk Psykolog Forening i forbindelse med brugen af test m.m drøftelser om en konkret sag med Odense PPR. Sammen med Odense Lærerforening indgik vi dengang en fælles forståelse med Odense Kommune for at løse den konkrete sag. Denne fælles forståelse er siden blevet kaldt “Odense-aftalen”.

Denne såkaldte “Odense-aftale”, som desværre også er kommet omkring en række PPR-kontorer i Region Syddanmark, er ikke en egentlig aftale. Det er en fælles forståelse, der kun vedrører de lokale forhold i Odense PPR. Vi har præciseret dette over for Odense PPR, der sammen med Odense Lærerforening erklærer sig helt enige med os.

I Psykolog Nyt nummer 6 – 2015 bragte vi artiklen “Misbrug af psykologiske test”, der omhandler anvendelsen af test blandt andre faggrupper end psykologer. Artiklen er til dels skrevet i relation til problemer inden for PPR-området. Det fremgår af artiklen, at psykologiske test for en meget stor dels vedkommende forhandles af et af tre forlag: Hogrefe Psykologisk Forlag, Pearson Assessment og Dansk Psykologisk Forlag.

“Odense-aftalen”, der altså blot er et papir på en fælles forståelse indgået med Odense Lærerforening og Odense Kommune tilbage i 2011 kan derfor ikke bruges i andre kommuner.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående er du altid velkommen til at kontakte Dansk Psykolog Forenings chefkonsulent Niels Kjeldsen på email: nik@dp.dk eller telefon 27 20 85 86.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge