Tusind tak for jeres ekstraordinære indsats i disse svære tider

 I

Kære alle medlemmer

Vi er midt i en svær tid. Store dele af samfundet er lukket ned, og mange af jer arbejder enten hjemmefra eller møder op i kritiske funktioner i samfundet. For nogle af jer betyder det, at jeres levebrød er blevet stærkt begrænset og for andre betyder det, at hverdagen er blevet ekstra travl. For alle gælder det, at hverdagen er helt ny. Det er en hård tid.

Trods det oplever vi et engagement og et ansvar fra jer alle, som gør os ydmyge og stolte. Det vil vi gerne sige jer tusind tak for.

COVID-19 krisen har konsekvenser for den mentale sundhed, hvor bekymring, ensomhed, stress og nedtrykthed kan blive forstærket. Det er et vilkår, som alle må leve med – også os psykologer. Men samtidig er vi den faggruppe, som skal være med til at anerkende og afhjælpe disse problemstillinger.

Krisen har også mærkbare konsekvenser for måden, hverdagen forløber på for os alle. For børnefamilier kan hverdagen være vendt op og ned, og for alle, der nu arbejder hjemme, skal arbejdslivet og -fællesskabet gentænkes. Det er nye udfordringer for organiseringen af arbejdslivet, som skal håndteres med psykologfaglig viden og indsigt.

I gør som faggruppe en kæmpe forskel for de mange borgere, organisationer og samarbejdspartnere, der har brug for jeres psykologfaglige indsigt, og for samfundet, så det kan køre rundt. Om det er behandling af patienter i psykiatrien, hjælp til børn og familier i kommunen, hjælp til hvordan arbejdspladser skal indrette sig i nye arbejdsliv- og fællesskaber, støtte til ledelsen i en krisetid, teknologiunderstøttet psykologbehandling i privatpraksis, socialpsykologisk arbejde eller udbredelse af viden til bekymrede borgere på blogs og i medierne – så er I der.

Det samfundssind, I udviser, og som vi hører om og oplever fra både jer, arbejdspladserne og borgerne, gør en afgørende forskel. Bestyrelsen vil derfor gerne sige jer alle tusind tak for, at I løfter denne samfundsopgave.

Dansk Psykolog Forening arbejder for at skabe ordentlige vilkår, så I på bedste vis kan få hverdagsliv og arbejdsliv til at hænge sammen. Vi arbejder også på, at den mentale sundhed fortsat er i fokus i disse krisetider, og at der formidles sagligt om, hvordan man som borger skal forholde sig til nye situationer med øget isolation og social distancering.

Vi er kun midt i krisen og situationens alvor kan stadig eskalere. Derfor arbejder vi hele tiden på at være opdateret i forhold til situationen og hjælpe jer så godt som muligt. Tøv ikke med at kontakte sekretariatet eller os, hvis I har spørgsmål eller behov for hjælp.

Bedste hilsner
Formandskabet, Eva Secher Mathiasen og Nikolai Cerisier Roitmann og bestyrelsen, Amanda Kusk Jessen, Arne Grønborg Johansen, Camilla Wulf-Andersen, Christina Holst Holliday, Claus Wennermark, Karla Braga, Lena Brøgger Jepsen, Merete Strømming, Mette-Sofie Arnvig og Victoria Bonderup Steffensen

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge