Arbejdsgiverforventninger til psykologer

Hvad kan psykologerne, hvad er de gode til og hvor bør de blive bedre?

I en artikelserie fra Psykologernes Nyhedsbrev fortæller en række offentlige og private arbejdsgivere, hvad psykologer skal kunne for at gøre sig uundværlige på et arbejdsmarked, hvor produktivitetskravene stiger, økonomien er stram, og hvor digitalisering, kunstig intelligente computere og automatisering i disse år vender op og ned på arbejdsmarkedet.

Artiklerne er skrevet af journalist Henning Due.

peter_treufeldt_3

“Psykiatrichef: Specialpsykologer er løsningen på lægemanglen”

Peter Treufeldt, vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri.

“Flere psykologer skal uddanne sig til specialpsykolog. Det kan afhjælpe psykiatriens problemer med lægemangel. Men skal psykologerne sikre deres fremtid i Region Hovedstaden, skal de blive bedre til indgå i det akutte arbejde.

Lægers og psykologers syn på psykiske sygdomme kan befrugte hinanden og forbedre vores forståelse af vores patienter og dermed også forbedre kvaliteten af behandlingen og vores hjælp til dem i forhold til at opnå recovery”.

Læs artiklen: Psykiatrichef: Specialpsykologer er løsningen på lægemanglen.

jan-kirkegaard

“PPR-chef: psykologer skal blive bedre holdspillere”

Jan Kirkegaard, chefpsykolog og pædagogisk chef for PPR og Specialpædagogik i Børn og Unge, Aarhus Kommune.

“Der er masser at lave for psykologer på børne- og ungdomsområdet i Danmarks næststørste kommune, men de skal blive bedre til at hæve næsen fra egne arbejdsopgaver og deltage mere i organisationsudviklingen og arbejdet med at omsætte byrådets politiske ønsker til praksis.

Psykologer er virkelig gode til at arbejde med relationer mellem mennesker og til supervisionsforløb. På de områder er de guld værd for os”.

 

Læs hele artiklen: PPR-chef: psykologer skal blive bedre holdspillere.

soeren_thorsager

“Psykologer skal lære at tænke mindre i behandling”

Søren Thorsager, chef for Odense Kommunes jobrehabilitering.

“Psykologer er gode til at vurdere, hvor langt sygemeldte, ledige borgere er fra arbejdsmarkedet, og især den egenskab har Odense Kommune brug for.

De skal nok lære at tænke mindre i behandling og mere i quick fixes. Hvordan man giver ledige borgere et håndgribeligt redskab, så de kan komme i job igen. Hos os er ti psykologsamtaler ikke en brugbar metode”.

Læs hele artiklen: Psykologer skal lære at tænke mindre i behandling.

hammerich_kai_jpeg

“Vi kunne ikke drive forretning uden psykologer”

Kai Hammerich, Office Managing Director i det internationale konsulenthus Korn Ferrys danske afdeling.

“Psykologer giver Korn Ferry en grundlæggende konkurrencefordel, og uden psykologer ville virksomheden ikke kunne drive forretning.

Min oplevelse er, at psykologer kan være lidt for puritanske. De mener ikke, at business og det at tjene penge er særligt fint”.

Læs hele artiklen: Vi kunne ikke drive forretning uden psykologer.

thomas_pallesen

” Psykologer skal blive bedre til at opdyrke de felter, som ikke fylder så meget i dag i psykologfaget i Danmark – også rent forskningsmæssigt.”

Thomas Pallesen er dekan på Aarhus Universitet.

Psykologer har en gylden fremtid foran sig på det danske arbejdsmarked, hvis de begynder at interessere sig mere for adfærdsvidenskab og organisationspsykologi.

Den viden er nemlig guld værd for erhvervslivet, som har brug for hjælp til at få afsat deres produkter. Det mener Thomas Pallesen, dekan på Aarhus Universitet.

Læs hele artiklen: Dekan: Erhvervslivet kalder på psykologer.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge