MX5A2456
MX5A2466
Deltagere på Aarsmøde 2019-5

Årsmøde 2019

Over 200 psykologer satte en fuld lørdag af til at blive opdateret på nyere forskning, da de 21. september 2019 deltog i Dansk Psykolog Forenings årsmøde med et program, der var udarbejdet i et joint venture mellem Dansk Psykolog Forening og Syddansk Universitet i Odense. Der blev også tid til at netværke.

Årsmødets tema var ”Psykologi – Et fag baseret på forskning” og formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen, bød, sammen med institutleder på SDU Susanne Pedersen, psykologerne velkommen.

Årsmødet bød på en key-note taler om WHO’s nye diagnoseklassifikation, ICD-11, og på fjorten forskellige sessioner fordelt over tre spor om alt fra ”børn og unges mistrivsel” og ”teknologi som redskab for psykologien” til ”sundhedspsykologi”, ”bæredygtighedspsykologi” og til et ”a la carte” spor med bl.a. årets prisvindere af foreningens to forskningspriser.

Formålet med årsmødet var, sagde Eva Secher Mathiasen, at præsentere forskning, der kan gøre forskel for mennesker, organisationer og samfund med ny viden på forskellige psykologfaglige felter.

I evalueringerne udtrykker rigtig mange deltagere glæde over netop at kunne relatere dagens oplæg til deres hverdagspraksis:

”Som studerende var det meget givende at møde psykologer i alle aldre i deres virke og fagområde. At opleve et fagfællesskab og et fælles “vi”.

”Det var mit første møde efter uddannelse – og det vigtigste for mig var nok erkendelsen af, hvor betydningsfuldt det er at blive ved med at holde sig opdateret på psykologien som fag”.

”Det er hele tiden vigtigt at holde sig ajour og at huske på at være ydmyg omkring vores fag, da der fx i forbindelse med diagnoser/diskurser/forskningsresultater ligger så meget magt, som kan påvirke så mange menneskers ve og vel”.

“Pas på med at fokusere for meget på ”forskningsmetoder og effektstørrelser”: Mit faglige fokus lå på, hvordan jeg kunne bruge den nye viden, og jeg var ikke specielt interesseret i, præcist hvordan den er indsamlet. Når det blev for forsknings-nørdet, så kedede jeg mig lidt”.

De fik priserne

Psykotraumatologien løb med priserne i 2019, og priserne blev uddelt på foreningens årsmøde. Dansk Psykolog Forenings Juniorforskerpris 2019 gik til Karen-Inge Karstoft, mens foreningens Seniorforskerpris 2019 gik til Ask Elklit. Begge holdt oplæg om deres forskning på årsmødet.

Se begrundelserne her.

Det blev de klogere på
93 procent var tilfredse eller meget tilfredse med årsmødet i sin helhed. Og rigtig mange sætter i evalueringerne ord på, hvad de blev klogere på. Der var forskningsformidling for enhver smag. Her et lille uddrag:

”Jeg kom for at høre om ICD 11 og personlighedsforstyrrelse og var med til både det engelske og danske oplæg. Jeg har fået større indblik i, hvordan personlighedsforstyrrelse konceptualiseres i ICD 11”.

”Lektionen om ”Bæredygtighedspsykologi” var yderst relevant, og jeg ser meget gerne, at Dansk Psykolog Forening bruger mere energi i den retning, da klimaets tilstand er vigtig for vores mentale sundhed”.

”Jeg blev klogere på, hvordan virtual reality kan bruges til at behandle specifikke angstlidelser og generelt viden om nye perspektiver og projekter inden for internetbaseret psykologi”.

FORSKNING ER NICE

Årsmødet foregik på SDU. Mød her nogle af årsmødets deltagere.

Mikkel Berg Bagger Jensen, cand.psych.:

– Jeg kom, fordi jeg syntes, at der var nogle rigtig spændende oplæg. Bl.a. e-health, som jeg selv er meget interesseret i . Og så hele det her med, at det er forskning. Det er bare nice.

Christian Rath, stud. psych. SDU:

– Jeg føler, at jeg har fået noget godt ud af årsmødet. At der har været rigtig mange bud på, hvordan forskningen bliver omdannet til noget psykologarbejde, som kommer borgere til gode. Det er rigtig fedt at mærke. Jeg kommer helt sikkert igen til næste år.

Sviatlana Zaleuskaya, cand.psych.:

– Der var mange bidrag, der var interessante. Jeg synes, det var vældig spændende at høre om ICD-11, den kommende personlighedsmodel og det bliver spændende at se, hvordan det bliver implementeret senere.

– Det har været godt. Man har jo brug for at stikke fingeren i jorden en gang i mellem og finde ud af, hvor er forskningen henne. Har man de rette værktøjer, eller han man ikke. Det er altid en vigtig ting at få justeret.

Program

Se det fulde program fra årsmødet her.

Billeder fra Årsmødet

Billederne på Dansk Psykolog Forenings Årsmøde 2019 er fotograferet af Thomas Appel Uldall. Her er dagens yngste deltager med sin mor. Se alle billeder her.

Deltagere på Aarsmøde 2019-3

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge