amanda

Amanda Aaboe Bell

Stud.psych., Københavns Universitet

Studentermedhjælper i DP samt forskningsassistent og underviser på KU

“Min anbefaling er at være opsøgende og bruge det sociale netværk frem for at sætte din lid til den vante opslåede stilling og ansøgningsprocedure. Hiv fat i en spændende forelæser eller en forsker på instituttet og spørg f.eks. om du skal transskribere lidt for dem. Spørg dine venner og medstuderende, hvor de arbejder, om de kunne bruge en ekstra hånd dér.”

Amanda læser Psykologi på syvende semester på Københavns Universitet. Hun har studiejob i Dansk Psykolog Forening og på hhv. Institut for Psykologi og Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet. Derudover arbejder hun frivilligt på det psykologiske studenterblad, Indput, og har tidligere været frivillig i organisationen Headspace.

Hvor arbejder du?

– Jeg arbejder tre forskellige steder. To af dem er på København Universitet ved City Campus (CSS) og så Dansk Psykolog Forening i Stockholmsgade, hvilket betyder at jeg vitterligt kan gå fra det ene arbejde til det andet. Jeg har haft jobbet i Dansk Psykolog Forening længe, men er simpelthen så glad for at have et studiejob, hvor jeg føler mig værdsat, og hvor jeg selv kan bede om mere ansvar.

Min passion er dog at undervise. Jeg arbejder som instruktor i metodedelen af både socialpsykologi og personlighedspsykologi på universitetet. Jeg underviser de helt nye bachelorstuderende, og det er en sand fornøjelse. Derudover arbejder jeg på et forskningsprojekt, hvor jeg nu er i praktik. Det er til tider et overvældende job, fordi jeg virkelig bliver udfordret akademisk, da jeg skal lave analyser og artikler, som jeg selv kan stå inde for.

Hvorfor er dine job spændende for en studerende?

– Dansk Psykolog Forening er et spændende sted at være, fordi man bliver en del af en fagforening. Her får jeg mulighed for at få indblik i alt fra lønforhandlinger, efteruddannelser og politiske aftaler om psykologernes vilkår og rettigheder. Det er jo relevant, når man selv er ved at uddanne sig til psykolog.

Mit arbejde som instruktor på KU er fabelagtigt. Det er nok primært fordi jeg brænder for at formidle, og synes det er utrolig givende, når de studerende giver mig positive tilbagemeldinger. At undervise gør mig skarpere på de fag, som jeg bedst kan lide på uddannelsen. Hvis jeg kunne undervise altid, så var det nok det, jeg gjorde.

Jobbet på Institut for Folkesundhedsvidenskab på projektet Manicaland har givet mig mulighed for at snuse til forskermiljøet, og jeg føler forventningerne til mig er høje, hvilket gør, at jeg er motiveret for at yde mit bedste. Det betyder selvfølgelig også, at jeg kan have lidt kriller i maven, når jeg afleverer udkast til artikler som skal udgives i anerkendte tidsskrifter. Så skal jeg også knibe mig selv i armen, for jeg er trods alt ikke færdig med studiet endnu.

Hvordan fik du dine studiejob?

– Både mit job i Dansk Psykolog Forening og mit instruktorjob på Københavns Universitet har jeg fået gennem jobannoncer på KU’s jobbank.

Arbejder du frivilligt?

– Ja, på Psykologis studenterblad, Indput. Desværre har jeg under praktikken ikke haft den samme tid og energi at lægge i bladet. Det er ellers fedt at være en del af et studieblad, og som skribent har jeg frie tøjler i min skriveproces sammenlignet med det låste format, der er på uddannelsen.

Jeg har tidligere været frivillig i Headspace, men måtte opgive det, da jeg ikke kunne finde tiden til både det frivillige, mine andre jobs og studiet. Min overbevisning er, at det frivillige job kan give rigtig meget til os som studerende, i form af erfaring, fællesskab og ansvar. Samtidig vil jeg gerne advare den nye studerende om at sige ja til hvad som helst. Et frivilligt job, hvor du skal passe telefon, brygge kaffe og svare på mails er et job, som burde være lønnet i min optik. Vi skal minde os selv om, at vi som studerende udgør kvalificeret arbejdskraft og ikke skal faldbyde os selv for at få navnet på et fancy konsulenthus på CV’et.

Har du et godt råd til studerende, der søger job?

– Jeg vil helt klart opfordre til at man bruger sit netværk. Vær ikke bange for at hive fat i en ven eller bekendt, som laver noget spændende. Husk også på, at i det sekund vi starter på universitetet, udvides vores netværk med både medstuderende, studerende på andre årgange, men også undervisere og de forskere som forelæser og er på instituttet. Der er ikke noget i vejen for at gå ned i pausen og spørge Hana Malá, om man må give en hånd med på hendes forskningsprojekter. Det værste der kan ske er, at hun siger nej og takker mange gange for interessen.

KARRIEREPORTRÆTTER

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge