anja-gilvad-endeligt

Anja Gilvad

Cand.psych.

Senior Analysekonsulent i Ipsos

“Jobbet er spændende, fordi jeg får lov til at se ind i mange kroge af menneskets liv.”

Hvad laver en psykolog som Senior Analysekonsulent?

– Markedsanalyse anvendes til mange brancher. Analyserne er brugbare, fordi de giver information, der hjælper producenter med at udvikle deres produkter, services og kommunikation. Selv har jeg arbejdet mest med sundhedssektoren. Et projekteksempel er kvalitative studier af patienters oplevelse og håndtering af sygdom. Hver markedsanalyse er et projekt med flere faser. I den første fase afdækker jeg i dialog med kunden deres problemstilling og beslutningshorisont. Derudfra identificerer jeg det nøjagtige informationsbehov, og designer dataindsamlingsforløbet, så der indenfor kundens budget skabes bedst mulig indsigt og beslutningsgrundlag. I næste fase er projektledelse i højsædet. Jeg er ansvarlig for, at projektet udfolder sig efter planen og at alle involverede parter har det rette grundlag for at udføre deres opgave i høj kvalitet. I sidste projektfase analyserer jeg data og præsenterer de nye indsigter for kunden.

Hvorfor er jobbet spændende for en psykolog?

– Jeg får lov til at se ind i mange kroge af menneskets liv. Gennem empiri får jeg indsigt i menneskers valgsituationer, og i hvad der er betydningsbærende på individ og gruppeniveau, men også i forhold til det bredere samfund. Der ligger også sjove faglige udfordringer i projektdesign, analyse og formidling.

Hvordan havnede du i dit job?

– I slutningen af mit studie stødte jeg tilfældigvis på en artikel om danskernes livsværdier. Jeg blev fascineret af den kvantitative måling og analyse. Modellen var udviklet på et markedsanalyseinstitut og vakte min interesse for branchen. Jeg skrev og ringede rundt til analyseinstitutter for at høre, om de havde psykologer ansat, eller om der var mulighed for det. Jeg havde held til at blive ansat og har selv været med til at forme min stilling over tid.

Hvis du skal give tre gode råd til en jobsøgende psykolog…

  1. Vær opmærksom på hvad der vækker din gnist og nysgerrighed. Undersøg feltet, også selvom du ikke til at starte med ved, hvor det fører dig hen.
  2. Hvis gnisten ligger et uventet sted, så find pionerånden frem og udforsk mulighederne.
  3. Bevar troen på, at enhver stilling kan optimeres og justeres, så den bliver et optimalt match mellem arbejdspladsen og din personlige profil. Én stillingsbetegnelse kan udfoldes på en variation af måder og det gælder om at (op)finde den bedste variant.


Portrættet er oprindeligt bragt i Dansk Psykolog Forenings pjece Karriereveje for psykologer

KARRIEREPORTRÆTTER

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge