Børnefonden

Bolette Christensen

Cand.psych.

Administrerende direktør i Børnefonden

“Jobbet er spændende, fordi du har at gøre med mennesker – alle mulige typer mennesker, kulturer og andre forskelligheder.”

Hvad laver en psykolog som administrerende direktør for Børnefonden?

– Det er en strategisk ledelsesopgave. Primært handler det om at træffe beslutninger for virksomheden for sammen med medarbejdere at skabe resultater.

Hvorfor er jobbet spændende for en psykolog?

– Det er det, fordi du har at gøre med mennesker – alle mulige typer mennesker, kulturer og andre forskelligheder – og dermed også med psykologiske mekanismer, som opstår, når mennesker er sammen. Som psykolog har man alle muligheder for at kunne håndtere disse. Især handler det i dag om forandringspsykologiske mekanismer, men man skal fx også løse konflikter, håndtere magtforskelle, udvikle mennesker osv. Alt sammen noget, som er kernen i organisationspsykologien.

Hvordan havnede du i dit job?

– Jeg blev leder, fordi jeg har haft lysten til at organisere. Og det hænger i høj grad også sammen med, at jeg i en del år beskæftigede mig med ledelses- og lederudvikling som konsulent. På et tidspunkt fik jeg så muligheden og har siden haft lysten til at arbejde mig videre op i hierarkiet.

Hvis du skal give tre gode råd til en jobsøgende psykolog…

– Så er mit første råd at turde hoppe op i ’akvariet’ frem for at observere begivenhederne udefra. Som psykologer har vi lært at kigge på andre, men i stedet for at stå i betragterrollen skal vi over i handlerrollen.

Et andet råd er at turde slippe lidt af fagfagligheden og være mindre optaget af, om et job indebærer psykologarbejde. Når man har jobbet, kan man altid påvirke det. Psykologer skal turde prøve noget nyt, og sidste råd er derfor at opsøge og kaste sig ind på alternative både nationale og internationale jobmarkeder.

 

Portrættet er oprindeligt bragt i Dansk Psykolog Forenings pjece Karriereveje for psykologer

KARRIEREPORTRÆTTER

ditte-krabbe

Ditte Krabbe
Cand.psych.
Specialkonsulent og teamkoordinator på KU

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge