inge-loua-ny

Inge Loua

Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

“Målgruppen minoriteter og den tværkulturelle forståelse er et særligt spændende område for mig. Trods mange års integrationsindsats synes jeg stadig, at der er meget at gøre for at kvalificere hjælpen.”

Inge Loua arbejder som psykolog og leder i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS, hvor der udover hende er tilknyttet tre psykologer, en socialrådgiver og en klinisk sexolog.

Hvad laver en psykolog, der hvor du er?

– Vores mission og vores forretning er at opkvalificere fagfolk i offentlige og private organisationer til at arbejde med borgere med minoritetsbaggrund. Jeg underviser, superviserer, rådgiver, men laver også psykologundersøgelser, hvis en myndighed har brug for et styrket beslutningsgrundlag fx i anbringelsessager.

Ved siden af firmaet har jeg min egen praksis, hvor jeg har klientsamtaler, særligt med unge minoritetskvinder, der er henvist til mig.

Hvorfor er jobbet spændende for en psykolog?

– Det spændende for mig i mit nuværende arbejde er, at jeg har en bred vifte af psykologopgaver. Målgruppen minoriteter og den tværkulturelle forståelse er et særligt spændende område for mig. Trods mange års integrationsindsats synes jeg stadig, at der er meget at gøre for at kvalificere hjælpen til mennesker, hvis adfærd ikke bare kan forklares med kultur og tradition, men hvor der hyppigt kan spores PTSD og psykisk lidelse og dysfunktionelle familieforhold som bagvedliggende årsag.

Hvilken værdi har det, at du er psykolog?

– I mit arbejde anvender jeg en palet af de psykologiske teorier og metoder, som jeg fik med fra grunduddannelsen, og som jeg senere har udbygget på efteruddannelse og kurser. På universitetet hadede jeg neuropsykologi og test. I dag kan jeg ikke arbejde uden.

Som psykolog kan jeg noget andet end læger, socialrådgivere med flere, nemlig at komme bagom facaden og kvalificeret dele forståelser om forskellige livsverdener med de mennesker, som jeg møder professionelt.

Hvordan havnede du i dit job?

– Jeg har været vidt omkring jobmæssigt, fra projektansættelser til ledelse. I mit forrige job brugte jeg meget tid på undersøgelser, rapporter, registrering og papirarbejde, og uanset hvor spændende det kan være at gå i dybden og være grundig, så ved jeg i dag, at min faglige trivsel sker gennem det direkte møde. Jeg får brugt min faglighed bedst i det direkte møde med mine klienter og med de fagpersoner overalt i landet, som jeg underviser, rådgiver og superviserer. Da der ikke er mange stillinger inden for mit specifikke område, måtte jeg skabe min egen arbejdsplads, lavede en kassekredit og stiftede Minoritetskonsulenterne ApS.

Hvis du skal give et godt råd til en jobsøgende psykolog?

– Der er så mange spændende områder indenfor psykologien, som man kan fordybe sig i, og du skal ikke være bange for at søge noget, der ligger på kanten af dine nuværende kompetencer. Se det som muligheden for at lære nyt og udvide dit kompetenceområde.

Sørg for at få nogen erfaringer fra det tværkulturelle område. 10-15% af befolkningen har en anden etnisk baggrund end dansk, og uanset hvilket arbejdsfelt du er i, vil du møde mennesker med en anden etnisk og kulturel baggrund.

KARRIEREPORTRÆTTER

ditte-krabbe

Ditte Krabbe
Cand.psych.
Specialkonsulent og teamkoordinator på KU

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge