karen-ingerslev

Karen Ingerslev

Cand.psych.

Kontorchef for HR, Udvikling i Region Midtjylland

”Jeg brænder for at få mennesker til at folde sig ud sammen. Det er kraftfuldt at opleve, hvor meget vi sammen kan påvirke og udrette, når man ikke bare har sine egne tangenter at spille på.”

Karen Ingerslev arbejder som kontorchef for HR, Udvikling i Region Midtjylland. Hun varetager en intern konsulentfunktion med 35 medarbejdere under sig, som fungerer som strategiske rådgivere, koordinatorer, udviklere og opgaveløsere inden for lederudvikling, organisationsudvikling, psykisk arbejdsmiljø, procesoptimering og innovation. Arbejdspladsen har til huse i Aarhus, men dækker alle regionens arbejdspladser i form af hospitaler, sociale og psykiatriske institutioner, fælles funktioner og regional udvikling med i alt 26.000 medarbejdere.

Hvad laver en psykolog, der hvor du arbejder?

– Jeg har en del psykologer ansat i afdelingen. De løser i vid udstrækning samme typer af opgaver som deres kolleger med andre faglige baggrunde. De er strategiske rådgivere, konsulenter, undervisere, facilitatorer, rådgivere, coaches og vidensudviklere. Derudover er jeg jo selv psykolog af baggrund.

Hvorfor er jobbet spændende for en psykolog?

– Det er i hvert fald spændende, fordi det er så uventet, at en psykolog besidder en chefstilling. DJØF har forhandlingsretten over kontorchef-stillingerne i regionen. Da jeg skulle supplere mit medlemskab af Dansk Psykolog Forening med et medlemskab af DJØF, skulle jeg krydse et felt af ud for, hvilken universitetsuddannelse jeg havde taget i forhold til den stillingskategori, jeg skulle indplaceres i. Der var mange mulige forvalg: jura, økonomi mv. Men ikke psykologi. Så nu er jeg registreret under ”ukendt uddannelse”. Gad vide hvorfor det er så uventet at psykologer påtager sig ledelse på det niveau?

Derudover er det spændende at arbejde i spændingsfeltet mellem det politiske niveau, de administrative systemer og alle de mange spændende fagligt stærke regionale arbejdspladser, som hver dag løser vigtige opgaver for borgerne, både i Region Midtjylland og ofte også i nationale funktioner. Det er givende at blive en del af et nationalt samarbejde mellem de fem regioner og Danske Regioner, af samarbejdet i Væksthus for Ledelse og andre koblinger mellem det landspolitiske og fagpolitiske og de lokale virkeligheder.

Desuden brænder jeg meget for at få mennesker til at folde sig ud sammen. Det gælder både mine egne medarbejdere og de mange ledere og medarbejdere, vi samarbejder med hver dag. Det er kraftfuldt at opleve, hvor meget vi sammen kan påvirke og udrette, når man ikke bare har sine egne tangenter at spille på.

Hvilken værdi har det, at du er psykolog?

– Jeg oplever psykologien som en meget brugbar baggrundsviden og praksiserfaring i forhold til at være leder, at være en god samarbejdspartner med mange forskellige aktører og i forhold til at være fagligt på hjemmebane til at arbejde med forandringer og udvikling. Når det er sagt, er det ikke nødvendigvis som psykolog, jeg præsenterer mig selv. Med en ph.d. i bagagen og flere vellykkede projekter, som er vokset ud af civilsamfundet, finder jeg ofte værdi i at fokusere på det, jeg udretter, mere end det, som jeg står på.

Hvordan havnede du i dit job?

– Dette job har jeg søgt, fordi det blev ledigt for første gang siden regionernes dannelse i 2007. Jeg har i mange år beskæftiget mig med lignende opgavefelter, blot i regi af Aarhus Universitetshospital, som udgør halvdelen af regionens sundhedsvæsen. Jeg har længe syntes, at det var vigtigt og spændende at arbejde sammen på tværs af organisatoriske skel og i forhold til de store strategiske dagsordener.

Har du gode råd til andre psykologer?

  1. Engager dig
  2. Skab det, der mangler
  3. Start med at give
  4. Vær en god samarbejdspartner

Spørg dig selv: Hvad vil du gerne engagere dig i? Hvem er vigtige at få med om bord? Og husk: Handling er en mere troværdig møntfod end snak.

KARRIEREPORTRÆTTER

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge