kenth-kaerhoeg

Kenth Kærhøg

Cand.psych.

Global kommunikationschef i ISS

“Min tilgang til jobbet er måske lidt anderledes, end den ville have været med en anden uddannelse i rygsækken. Som  psykolog er jeg meget fokuseret på den effekt, vores kommunikation har på de mennesker, vi er i dialog med.”

Hvad laver en psykolog som Global Kommunikationschef?

– Min tilgang til jobbet er måske lidt anderledes, end den ville have været med en anden uddannelse i rygsækken. Som  psykolog er jeg meget fokuseret på den effekt, vores kommunikation har på de mennesker, vi er i dialog med – og det gælder uanset om der er tale om intern kommunikation med vores medarbejdere og ledere eller kommunikation med eksterne stakeholders. Det er ikke kommunikationen i sig selv, der er det væsentlige, men derimod de forandringer, kommunikationen er med til at skabe i forhold til holdninger, adfærd og attitude hos de mennesker, vi er i berøring med.

Hvorfor er jobbet spændende for en psykolog?

– ISS er verdens fjerdestørste private arbejdsgiver, vi har en halv million ansatte fordelt over hele verden. Mange virksomheder taler om, at medarbejderne er deres vigtigste aktiv. Hos ISS er medarbejderne vores eneste virkelige aktiv. ISS sælger ikke en vare. Vi sælger service leveret af vore medarbejdere. En stor del af kommunikationsopgaven er at være med til at motivere medarbejderne og sikre, at de forstår formålet med den service, vi leverer til kunderne. Det er en kæmpe opgave, men også en meget spændende opgave. Samtidig er ISS en virksomhed, som har stor offentlig bevågenhed – ikke kun i Danmark, men også internationalt.

Hvordan havnede du i dit job?

– Jeg har været så heldig altid at have et rigtig spændende job, og så har jeg simpelthen fokuseret på at gøre jobbet så godt som muligt. En gang imellem er der dukket tilbud op om at prøve noget nyt, og hvis udfordringen har været tilstrækkelig spændende, så har jeg takket ja. På den måde er jeg endt med at have boet og arbejdet på tre kontinenter. Det var ikke noget, jeg havde planlagt på forhånd.

Hvis du skal give tre gode råd til en jobsøgende psykolog…

– For det første: ’break the rules’. De fleste grænser for, hvad en psykolog kan lave, er sat af psykologer.

For det andet, ’Der er altid plads til en psykolog’. Mangfoldighed er godt, og de fleste virksomheder har ikke en psykolog ansat, så der skulle være masser af muligheder.

For det tredje, ’Just do it’. Man skaber ikke forandring, hvis man ikke gør noget anderledes. Man får ikke et anderledes job, ved blot at gøre som man plejer.

 

Portrættet er oprindeligt bragt i Dansk Psykolog Forenings pjece Karriereveje for psykologer

KARRIEREPORTRÆTTER

ditte-krabbe

Ditte Krabbe
Cand.psych.
Specialkonsulent og teamkoordinator på KU

kenth-kaerhoeg

Kenth Kærhøg
Cand.psych.
Psykolog og global kommunikationschef i ISS

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge