mikaelogannisian2

Mikael Ogannisian

Stud.psych., Syddansk Universitet

Studentermedhjælper i DP og på SDU

“Mit studiejob på SDU er interessant, fordi jeg kommer ind i et ‘psykologmiljø’ og får et indblik i forskningsverdenen inden for psykologi.”

Mikael Ogannisian læser Psykologi på Syddansk Universitet. Han har to studiejob, nemlig aften-weekendstudent i Dansk Psykolog Forening i København og studentermedhjælper under institutlederen på Institut for Psykologi på Syddansk Universitet i Odense.

Hvad laver en psykologistuderende, der hvor du er?

– I DP er mit arbejde hovedsageligt at sørge for at imødekomme kursister, når de ankommer til huset (åbne døren, byde velkommen, informere om placering af lokale m.m.) samt gøre selve mødelokalerne klar (ordne bordopstilling, stole, gøre rent, gøre kaffe og anden forplejning klar og stille det ind).

I mit job på instituttet har jeg fx skullet stille nogle CV’er op (hvilket ofte indebar at oversætte en masse kringlede termer til engelsk), så de samlet kunne bruges til at søge til forskningsmidler (fonde/legater til projekter). Jeg skal også efter planen varetage nogle opgaver i forbindelse med en hjemmeside, hvor jeg skal være webredaktør.

Hvorfor er jobbene spændende for en studerende?

– I DP er det for mig rigtig interessant at komme i kontakt med langt, langt flere psykologer, end jeg hidtil har været. At se foreningen ‘indefra’ og få et indblik i, hvad det er for et miljø, man kommer ud i som psykolog, er ganske spændende.

På instituttet er det også spændende at komme ind i et ‘psykolog-miljø’, omend et andet et af slagsen, idet at det primært er forskere der, men det er også interessant at få et indblik i forskningsverdenen inden for psykologi.

Hvilken værdi har jobbene for din uddannelse?

– Jeg vil mene, at begge mine studiejob (idet de har med psykologer at gøre og gør, at jeg er nær psykologer), er ganske relevante for min uddannelse. Ved at have disse studiejob tror jeg, at jeg på en måde vænner mig mere til miljøet. På instituttet får jeg indblik i, hvordan forskerne arbejder, hvilket kan være med til at give mig en idé om, hvorvidt det er den vej, som jeg får lyst til at gå efter min uddannelses afslutning.

Hvordan fik du dit studiejob?

– Begge studiejob var jobopslag, som jeg fandt inde på en jobbank. Jeg søgte dem og blev kaldt til samtale. Jobbet på instituttet krævede, at jeg tidligere havde erfaring som studentermedhjælper for en forsker, hvilket jeg havde (har for cirka et år siden frivilligt hjulpet en forsker og en prægraduat studerende under ham med diverse forskningsopgaver inden for politisk psykologi).

Hvis du skal give et godt råd til en jobsøgende studerende?

– Hold øjne og ører åbne efter jobopslag. SDU har en god jobbank, hvor man kan filtrere efter fx studieretning og placering. Og vær åben, evt. med frivilligt arbejde. At jeg havde lavet noget frivilligt for en forsker åbnede pludselig op for, at jeg kunne få et betalt job senere hen; det frivillige fik jeg bare ved at skrive til forskeren.

KARRIEREPORTRÆTTER

ditte-krabbe

Ditte Krabbe
Cand.psych.
Specialkonsulent og teamkoordinator på KU

kenth-kaerhoeg

Kenth Kærhøg
Cand.psych.
Psykolog og global kommunikationschef i ISS

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge