stine-reintoft

Stine Reintoft

Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

“Jeg tror meget på “det rene engagement”; verden skal nok få øjnene op for det, du kan og står for, hvis du hver dag lægger et godt stykke arbejde i opgaveløsningen, gør dig umage og har etikken i orden.”

Stine Reintoft er ansat i Supervisionshuset, hvor hun er supervisor og konsulent.

Hvad laver en psykolog, der hvor du er?

– En psykolog hos os laver supervision af medarbejdergrupper og ledergrupper, især inden for det offentlige. Opgaverne ligger typisk inden for det sociale og socialpædagogiske område, inden for beskæftigelsesområdet, inden for børne- og familieområdet, misbrugsområdet, ungerådgivning med mere. Vi laver også individuel supervision for medarbejdere og ledere, typisk i kortere forløb, og vi arbejder med konsulentopgaver i personalegrupper, der har samarbejdsvanskeligheder eller udviklingspunkter, som de ønsker en udefrakommende professionel facilitering af.

Endelig er der uddannelses- og undervisningsaktiviteter. De kan have karakter af oplæg, seminarer eller undervisning og kan omhandle supervision eller særlige metoder/tilgange til at arbejde og samtale med mennesker, f.eks. den narrative metode, LØFT og lignende.

I Supervisionshuset lægger vi desuden vægt på at være vidensproducerende og skriver derfor artikler og bøger. Derfor er der også skriveopgaver – lige nu arbejder to af os på en artikel om, hvordan man som leder kan skabe gode læringsmiljøer for personalegrupper i forbindelse med større forandringsprocesser i organisationer.

Hvorfor er jobbet spændende for en psykolog?

– Jobbet er spændende for mig af mange grunde. Det udfordrer mig fagligt, fordi de problemstillinger jeg møder og de sammenhænge jeg indgår i er forskellige fra dag til dag og kræver, at jeg forholder mig med stor åbenhed og nærvær. At arbejde med grupper og organisationer kræver at jeg trækker på mange forskellige erfaringer, både fagligt og menneskeligt, og kan gribe til forskellige forståelsesrammer, teorier og tilgange. Det er nødvendigt at holde mig fagligt opdateret og samtidig bevare min personlige integritet i arbejdet. Det faglige og kollegiale miljø i huset er givende og lærerigt, hvilket gør det til et spændende sted at arbejde.

Hvilken værdi har det, at du er psykolog?

– Min uddannelse som psykolog gør mig i stand til at navigere i forskellige faglige forståelsesrammer. Jeg trækker ikke kun på de teoretiske faglige input men også i høj grad på de erhvervserfaringer, som jeg har med mig efter ti år i forskellige psykologjob og -funktioner. Alle de erhvervserfaringer, som jeg har med mig, danner et “puslespil” af brikker, som jeg kan bruge i de sammenhænge, jeg indgår i.

Hvordan havnede du i dit job?

– Jeg har fået mit nuværende job ved at søge på helt traditionel vis. Jeg så jobopslaget, ringede til direktøren, sendte en ansøgning og blev indkaldt til første, anden og så en sidste samtale, hvor vi talte mere konkret om jobbet. Jeg har dog et stort netværk og har været meget opsøgende og nysgerrig; jeg er sikker på, at det har haft betydning på en mere indirekte måde.

Hvis du skal give et godt råd til en jobsøgende psykolog?

– Som jobsøgende psykolog tror jeg, at det er en god idé at være opsøgende, nysgerrig og søge at udvikle sig fagligt. Hold dig i gang med det du synes er allermest spændende, måske i en frivillig organisation, hvis der ikke lige er et lønnet job om hjørnet. Min erfaring er også, at der er mange dygtige psykologer om buddet til de spændende job. Så se afslag på jobansøgninger som en del af gamet. Jeg har selv fundet inspiration i at gå til en jobcoach, hvor jeg har forberedt både jobansøgninger og jobsamtaler. Dette har betydet, at jeg, når jeg gik til en jobsamtale, har følt en vis sikkerhed i situationen i og med at jeg har været velforberedt.

Jeg tror samtidig, at det er vigtigt at være realistisk i forhold til, hvor man er i karrieren og så at kæmpe for tingene. Jeg oplever, at nogle psykologer bliver “magelige” og regner med en masse goder, før de for alvor har trukket i arbejdstøjet. Jeg tror meget på “det rene engagement”; verden skal nok få øjnene op for det, du kan og står for, hvis du hver dag lægger et godt stykke arbejde i opgaveløsningen, gør dig umage og har etikken i orden. Drømmejobbet kommer for de flestes vedkommende efter nogle år i arbejdstøjet. Især som nyuddannet og i starten af karrieren bør man først og fremmest sigte på at komme i gang med at bruge faget på forskellige måder og i forskellige organisatoriske sammenhænge.

KARRIEREPORTRÆTTER

ditte-krabbe

Ditte Krabbe
Cand.psych.
Specialkonsulent og teamkoordinator på KU

inge-loua-ny

Inge Loua
Cand.psych.

Psykolog i konsulenthuset Minoritetskonsulenterne ApS

stine-reintoft

Stine Reintoft
Cand.psych.

Supervisor og konsulent i Supervisionshuset

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge