Hospitalssektionen afholder Årsmøde med efterfølgende generalforsamling

Oplæg ved ledende psykolog, lektor Lisbeth Frostholm, Ph.D., Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser, AUH og børne- og ungdomspsykiater, professor Charlotte Ulrikka Rask, Ph.D., Børne-og Ungdomspsykiatrisk Center, Risskov.
 
Ca. 300.000 danskere har moderate til svære funktionelle lidelser, som medfører store omkostninger både for den enkelte person og for samfundet. På trods af dette har der generelt været begrænset fokus på disse tilstande, som befinder sig i grænseområdet mellem psykiatri og somatik. 
 
På kurset vil vi præsentere de tre hovedområder indenfor de funktionelle lidelser, nemlig helbredsangst, dissociative tilstande, og bodily distress syndrome. De vil blive afgrænset i forhold til hinanden og andre diagnoser indenfor området. Der vil blive lagt vægt på det udviklingsmæssige perspektiv og de forskellige tilstande vil blive illustreret via kliniske cases og behandlingsforløb. 
 
Vigtige metoder og begreber i behandlingen vil blive introduceret såsom sygdomsopfattelse og sygdomsadfærd, viden om prædisponerende, udløsende og vedligeholdende faktorer, og enkle pædagogiske forklaringsmodeller og kliniske redskaber. 
 
Lisbeth Frostholm har arbejdet mange år både klinisk og forskningsmæssigt med funktionelle lidelser. Hun har en særlig interesse i sygdomsopfattelse og psykologiske interventioner baseret på kognitive og adfærdsmæssige behandlingsprincipper.
Hun er involveret i en række behandlingsprojekter om funktionelle lidelser. 
 
Charlotte Ulrikka Rask har arbejdet mange år både klinisk og forskningsmæssigt med funktionelle lidelser hos børn og unge. Hun har en særlig interesse for de tidlige risikomekanismer og det udviklingsmæssige perspektiv af de kliniske præsentationer 
af funktionelle lidelser. Hun er involveret i både epidemiologiske og kliniske projekter 
om funktionelle lidelser i yngre aldersgrupper.
 
Tid:
Torsdag d. 30. november, 2017
Kl. 09.30-10.00: Servering af morgenkaffe/te og brød
Kl. 10:00-17:00: Årsmøde med Lisbeth Frostholm og Charlotte Rask
Kl. 17.05--: Generalforsamling. Dagsorden iflg. vedtægter for Hospitalssektionen.
Sted:
Dansk Psykolog Forening, Stockholmsgade 27, København Ø.
 
Årsmødet er gratis, men af hensyn til forplejningen ønskes tilmelding til hospitalspsykologerne.dp@gmail.com (mærk: Årsmøde).

Tilmelding inden mandag d. 13. november 2017. 

 

FAKTA

Navn

Generalforsamling / Årsmøde - Hospitalssektionen afholder Årsmøde med efterfølgende generalforsamling

Sted

Dato og tid

30-11-2017 09:30 - 18:00

Tilmeldingsfrist

13-11-2017 16:00:00

Tilmeldingsperioden er slut

SØG EFTER KURSUS

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge