Dansk Psykologisk Selskab for Krop-Psykoterapi afholder kursus: Mindfulnessbaseret stressreduktion (MBSR)

Dansk Psykologisk Selskab for Krop-Psykoterapi afholder kursus:

Mindfulnessbaseret stressreduktion (MBSR) - en kropsorienteret tilgang til træning af mental sundhed
 
 
Mindfulness i form af MBSR vinder som forebyggelsestiltag og supplement til anden behandling - psykologisk, psykiatrisk og somatisk - mere og mere indpas i Danmark. MBSR er del af en bredere global trend af nærmest eksplosiv karakter. Der er tale om et videnskabeligt udviklet 8-ugers program, der forbedrer mental sundhed og forebygger og helbreder stress, depression og andre lidelser.
 
MBSR er en veldokumenteret metode til træning af et godt helbred i uddannelsessystemet, sundhedssystemet, forsvaret, kriminalforsorgen og på arbejdspladser. Programmet anvender træning i mindful meditation og yoga og har med sin kropsorienterede tilgang vist sig effektivt til raske og syge. Forskning viser, at vi med mindfulness kan fremme kvaliteter som tilgivelse, medfølelse, opmærksomhed og venlighed overfor os selv, andre og i samfundet.
 
På denne intensive og oplevelsesorienterede 1-dags workshop vil der ske en gennemgang af metodens videnskabelige rødder, centrale begreber og metoder. Der vil være kropslige øvelser og konkrete forslag til, hvordan du kan integrere elementer af mindfulness og compassion i dit arbejde - til fordel for dig selv og dem, du arbejder for.
 
Undervisningen vil indeholde:
 
- MBSR som metode, herunder en gennemgang af baggrund, evidens og udbredelse
 
- Praksisorienterede øvelser fra MBSR-programmet, siddende (på stole), gående og liggende (på yogamåtter), herunder træning i compassion meditation
 
- Konkrete forslag til, hvordan du kan integrere elementer af mindfulness i dit liv og arbejde
 
Deltagelse kræver ingen forudgående kendskab til yogapraksis, da de praktiske øvelser er tilrettelagt, så alle kan være med.
 
 
Om underviseren:
 
Susanne Bruggisser er uddannet cand.psych., specialist i psykopatologi, MBSR lærer uddannet ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet. Susanne har behandlingserfaring fra offentligt regi og privat praksis og har flerårig erfaring med anvendelse af MBSR i tværfaglig behandling af kroniske smertepatienter på regionale smertecentre. Hun har desuden erfaring med behandling af patienter med stress, angst og depression, herunder pårørende til psykisk syge.
 
Susanne deltager aktuelt i flere forskningsprojekter ved Dansk Center for Mindfulness: 'Mindfulness til veteraner', (tidligere soldater med og uden PTSD) og projektet 'Stressfri hverdag' til børn og unge.
 
 
Tid: 25. maj 2019 kl. 9 - 16.00
 
Sted: Center for krop og Bevidsthed, Tagensvej 85c  2200 København N. 
 
 
Pris: 
Medlemmer af selskabet 1.500,- kr.
 
Ikke-medlemmer af selskabet 1.700,- kr.
 
Studerende, pensionister og arbejdsløse ½ pris.

Beløbet indbetales til konto nr. 0400 4012612201 i Lån & Spar Bank. Husk at anføre navn og medlemsnr. i DP.


Frist for tilmelding: 25. april 2019.
 
 
 

FAKTA

Navn

Kursus - Dansk Psykologisk Selskab for Krop-Psykoterapi afholder kursus: Mindfulnessbaseret stressreduktion (MBSR)

Dato og tid

25-05-2019 09:00 - 16:00

Tilmeldingsfrist

25-04-2019 16:00:00

Tilmeldingsperioden er slut

SØG EFTER KURSUS

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge