Kurser om demens

I dag lider 90.000 danskere af demens, og i 2040 vil tallet være ca. 150.000 danskere, vurderer Nationalt Videnscenter for Demens. Merete Strømming, næstformand i Dansk Psykolog Forening er overbevist om, at også behovet for psykologer, der har kendskab til området vil vokse. Bliv klædt på til din opgave som psykolog til arbejdet med mennesker med demens og deres pårørende.

Psykologisk behandlings-/støttetilbud til pårørende til mennesker med demens

29.-30. maj 2018
Nationalt Videncenter for Demens, Alzheimerforeningen og Dansk Psykolog forening er gået sammen om dette 2-dages kursus. Kurset giver grundlæggende viden om psykologfaglige værktøjer til psykologisk behandling til pårørende til mennesker med demens. Dette er fx psykoterapi, støttende forløb såvel som gruppetilbud. På grund af samarbejdet kan vi udbyde kurset til kun 1.950 kr. Læs mere om kurset her.

Nationale kliniske retningslinjer for udredning og behandling af demens

Sundhedsstyrelsen udkom i 2013 med Den nationale kliniske retningslinje for udredning og behandling af demens. Som følge af den nationale demenshandlingsplan skal Sundhedsstyrelsen ligeledes udarbejde tre nationale kliniske retningslinjer på demensområdet, som forventes færdige i 2018.

VIDEO

Hør Dansk Psykolog Forenings næstformand Merete Strømming fortælle om, hvorfor demensområdet er relevant for psykologer. Hun kommer også nærmere ind på kurset Psykologisk tilbud til pårørende til mennesker med demens

RELATEREDE LINKS

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge