Omsorgstræthed og egenomsorg

Hvordan opleves omsorgstræthed, og hvad kan du gøre for at styrke din egenomsorg. Her på siden er samlet artikler og tilbud om kursus, som har psykologens omsorgstræthed og egenomsorg som omdrejningspunkt.

Janne Høgh

Kursus: Omsorgstræthed og egenomsorg

9. marts 2020
Fænomen, forklaring og forandring. Formålet med denne kursusdag er at sætte lys på, hvad slitagen – denne omsorgstræthed – drejer sig om: hvad er omsorgstræthed? hvordan mærker vi den? hvad kommer den af? – og ikke mindst: hvad kan vi gøre for at ændre på det, som også kaldes ”The Cost of Caring” (C. Figley, 1995)? Janne Høgh, cand.psych.aut, specialist i psykoterapi for voksne er underviser på kurset. Læs mere om kurset.

Janne Høgh

Kursus: Omsorgstræthed og egenomsorg for psykologer. Del 2: metodetræning

10. marts 2020
Del 2 er ‘praktikken. Denne dag er dedikeret til en dybere introduktion til metoder, som kan være hjælpsomme i hverdagen. Formålet er, at deltagerne omsætter træningen til gode vaner, som nedbringer den belastningsrisiko, psykologjobbet læner sig op af, så vi kan “holde til det fag, vi holder af”. Janne Høgh, cand.psych.aut, specialist i psykoterapi for voksne er underviser på kurset. Læs mere om kurset.

Resultater fra spørgsskemaundersøgelse

Janne Høgh og Halfdan Skjerning har begået en større undersøgelse, hvor 726 psykologer har svaret på, hvad der slider i jobbet, og hvad de gør for at passe på sig selv. Undersøgelsens resultater er 7. marts 2018 udgivet i 2 artikler.

“Jeg tænker ofte, om jeg kan blive ved med at holde til det”. Kvalitative resultater af en stor spørgeskemaundersøgelse om omsorgstræthed og egenomsorg blandt psykologer.
Af Janne Høgh, cand.psych.aut., supervisor og specialist & Halfdan Skjerning, cand.psych., ph.d.

Kvantitative resultater af en stor spørgeskemaundersøgelse om omsorgstræthed og egenomsorg blandt psykologer.
Af Halfdan Skjerning, cand.psych., ph.d. & Janne Høgh, cand.psych.aut., supervisor og specialist.

Når omsorgen smuldrer og spejlneuronerne er overbrugt

Læs denne fagessay af Janne Høgh, cand.psych.aut. og specialist om, hvordan omsorgstræthed kan ramme alle – også psykologer. Men hvad gør man så? Fagessayet er fra Magasinet P, 11 – 2017.  Læs artiklen her.

Janna Høgh om kurset Omsorgstræthed og egenomsorg

Relaterede links:

Omsorgstræthed og egenomsorg af Janne Høgh og Halfdan Skjerning fra Psykologi og viden på dp.dk, den 27.07.2017
Artiklen viser nogle af de måder, psykologer i faget bliver slidt på. Men artiklen viser også hjælpende tiltag til psykologen: egenomsorg.

Smittet af de andre traumer fra Magasinet P, nr. 08, 2016.
Interview med den norske psykolog Per Isdal.

Psykologer under belastning fra Psykolog Nyt nr. 11, 2014.
Psykologer er en af de mest pressede faggrupper i Danmark, men bukker de under for presset går mange stille med det af frygt for repressalier og mobning. Det fortæller flere, når de søger hjælp i Dansk Psykolog Forenings karriererådgivning.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge