Psykologkampagnen
Skab fortrolige samtaler, der udvikler begge parter

Skab fortrolige samtaler, der udvikler begge parter

Bliv mentor eller mentee i Dansk Psykolog Forenings mentorprogram. Som mentee kan en god mentor hjælpe dig med at få det bedste ud af dine muligheder. Som mentor får du anledning til at reflektere over din egen praksis og dele din erfaring fra dit eget faglige felt.

Mentorprogrammet er en fortrolig ramme for faglig og personlig udvikling mellem medlemmer. Når du indgår i en mentorrelation, får du en konstruktiv medspiller og sparringspartner at udveksle erfaringer og ønsker til karriere og arbejdsliv med.

Et forløb varer 9 måneder, og som mentor og mentee mødes I 5-7 gange i løbet af perioden i halvanden time ad gangen. Mentorforløbet tilrettelægger du selv ligesom antallet af møder, og hvordan I mødes.

3 mentorprogrammer at vælge imellem

  • Du er nyuddannet eller studerer på sidste år og vil gerne sparre om arbejdsmarkedets muligheder
  • Du er leder eller har lederambitioner og vil gerne spille bold opad en erfaren leder
  • Du er nysgerrig på job inden for erhvervs- og organisationspsykologi og vil gerne reflektere over dine muligheder med en insider

Hvem kan blive mentor?

Du kan blive mentor, når du har mindst 3 års erfaring på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Hvilken erfaring du har er ikke afgørende. Det vigtigste er, at du har lyst til at dele din viden. Hvis du er leder, kan du fx blive matchet med en mentee med lederambitioner. Arbejder du inden for erhvervs -og organisationspsykologi kan du videregive din indsigt inden for det felt. Eller måske vil du gerne hjælpe en nyuddannet i gang.

Dit ansvar som mentor

Som mentor skal du have lyst til at give dine erfaringer videre og være en neutral og nysgerrig sparringspartner, der fokuserer på mentees udfordringer og ambitioner. Relationen går begge veje, men det er mentees udfordringer, der er i centrum og ansvaret for samtaleemner ligger hos mentee.

Hvem kan blive mentee?

Hvis du har lyst til at få kastet nyt lys på dit arbejdsliv, kan en mentorprogrammet være en værdifuld måde.

Du har mulighed for at få en mentor, hvis du :

  • Er kandidatstuderende på sidste år eller ledig dimittend i max et år. Du er interesseret i at få indblik i psykologers muligheder på arbejdsmarkedet.
  • Er psykolog med minimum tre års erhvervserfaring og er interesseret i at sparre med en psykolog, der arbejder inden for feltet erhvervs -og organisationspsykologi.
  • Er ny leder eller gerne vil være leder og interesseret i at sparre med en erfaren leder. Du har minimum tre års erhvervserfaring.

Dit ansvar som mentee

Som mentee har du ansvar for at tilrettelægge møderne og samtaleemnerne med din mentor. Det er dig, der er i fokus. Derfor er det også dig, der skal kontakte mentor og afsætte tid til at reflektere over og bearbejde de input, du har fået frem til næste gang, I mødes.

Sådan ansøger du

Du ansøger om at være med i mentorprogrammet via et digitalt ansøgningsskema, som du finder på MitDP

Sådan foregår et digitalt match i mentorprogrammet

Matchet mellem mentor og mentee er digitalt og sker på baggrund af ansøgningerne. Når du er matchet med en mentor eller en mentee, er det op til jer i fællesskab at etablere et frugtbart samarbejde. Relationen er naturligvis fortrolig, og der er gensidig tavshedspligt.

Vi forventer, at mentee får tilbudt tre anonymiserede mentorprofiler at vælge imellem.

Det er op til den valgte mentor at sige ja eller nej til et forløb. Ved et evt. afslag forsøger vi at tilbyde ny mulighed for match. Det er ikke sikkert, at det altid lykkes at matche de helt rigtige par, og derfor er der ikke matchgaranti.

En mentorrelation varer 9 måneder. I mødes 5-7 gange i løbet af perioden og sætter 1,5 time af til hvert møde. Møderne foregår som udgangspunkt på mentors arbejdsplads, men I aftaler selv, hvordan møderne skal foregå. Fx digitalt i 2021.  Du dækker selv evt. transportudgifter, og foreningen yder ikke honorar for at være mentor.

Hvis du har nogle spørgsmål, inden du tilmelder dig som mentor eller mentee, så kontakt konsulent Kristian Bach Thomsen på kbt@dp.dk eller på telefon 35 25 97 57.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge