Hvordan skaber vi et samfund, hvor mennesker og miljø trives side om side? På Dansk Psykolog Forenings virtuelle årsmøde den 28. november 2025 samler vi psykologer fra hele landet til en dag med ny viden, refleksion og faglig dialog om bæredygtighed i bred forstand – fra børns trivsel og arbejdslivets vilkår til klimakrisens psykologiske betydning. Glæd dig til ForskerTalks, dialogsessioner og en stærk keynote speak med Emma Holten.
Her kan du se hele dagens program og en beskrivelse af alle ForskerTalks.
- 10:10: ForskerTalks
Fokuserede, forskningsbaserede oplæg, der er sat sammen for at inspirere med en række vidt forskellige faglige perspektiver inden for det overordnede tema. De fire ForskerTalks har alle det til fælles, at de via nyeste forskning involverer psykologiske perspektiver og stiller ind på at være psykolog i en tid med stort fokus på bæredygtig trivsel, klima og omsorg.
I de forskellige dialogsessioner får du endnu mere viden om det aktuelle emne og redskaber til at omsætte den til praksis.
Refleksioner omkring:
Til årsmødet uddeler Dansk Psykolog Forening en juniorforskerpris og en seniorforskerpris for at hylde både forskningsmæssige talenter og mere erfarne forskere der bidrager til psykologien som en forskningsunderstøttet profession. Vi søger at få så bredt et kandidatudvalg som muligt at udvælge årets prisvindere ud fra.
Du kan indstille en kandidat her.
Bedømmelsesudvalget, der uddeler priserne består af Erik Lykke Mortensen, Mimi Yung Mehlsen, Søren Willert, Ingeborg Farver-Vestergaard og Nina Reinholt.
Bedømmelsesudvalget består af følgende kompetente mennesker, hvor vi har vægtet aktiv forskningstilknytning, habilitet og repræsentativitet ift. køn, anciennitet, faglighed og spredning på geografi/institutter:
Forsker, KU, medicinsk psykologi, pædagogik og folkesundhed.
Professor, AU, udviklingspsykologi i voksenlivet
Lektor Eremitus, AU og AAU, ledelsespsykologi, komité for etik
Ph.d, postdoc, SDU, sundhedspsykologi og psykosocial intervention.
Seniorforsker, Psykiatrisk Forskningsenhed Region Sjælland, klinisk psykolog og forsker i nye behandlingsmetoder til kompleks angst, depression mv.
Emma Holten er dansk feminist, forfatter og aktivist med en baggrund i moderne kultur og kulturformidling. Hun er kendt for sit arbejde med digitale rettigheder, ligestilling og sociale retfærdighedsspørgsmål. Holten blev først kendt for sin kampagne mod hævnporno og har siden været en markant stemme i debatten om kønspolitik, økonomisk retfærdighed og menneskers værd i samfundet. Hun arbejder som kønspolitisk rådgiver i Oxfam IBIS og er en efterspurgt foredragsholder både i Danmark og internationalt.
Foto: Claudia Vega
Vi har inviteret Emma Holten til at komme og tale om bæredygtig værdi og hvilke konsekvenser, det får, når vi definerer værdi som vi gør i vores samfund.
Hvem definerer, hvilke aktiviteter der skaber bæredygtig værdi, og hvilke konsekvenser har disse definitioner for vores samfund? Mens Danmarks økonomi og produktivitet er i vækst, ser vi samtidig en stigning i mistrivsel, stress og ensomhed hos især børn, unge og ældre. Emma Holten har skrevet en bog, som hun kalder ’Underskud’, og som har taget landet med storm. Bogen har vakt stor interesse i udlandet, hvor den udkommer i ni lande i løbet af 2025-26. Den er allerede udkommet i Norge, Sverige og Storbritannien. Emma Holten undersøger det grundlæggende menneskesyn, der ligger bag antagelserne i de økonomiske beslutninger, som træffes på vegne af borgerne hver dag. Hvordan påvirker disse beslutninger vores forståelse af bæredygtighed – ikke kun i forhold til klima og arbejdsmarked, men også i relation til selvbillede og trivsel? Oplægget stiller skarpt på, hvordan værdibegreber formes, og hvilken rolle psykologien kan spille i udviklingen af en mere helhedsorienteret og menneskeligt bæredygtig økonomi.
Det er gratis for alle medlemmer af Dansk Psykolog Forening at deltage på dette års online årsmøde.