Værdi og velfærd!

 I

På mandag holder vi Årsmøde. Ordet trænger unægtelig til at blive shinet op, for det sender på ingen måde de signaler om spræl, opfindsomhed, uhøjtidelighed, nyorientering og brud med formelle rammer, der er det reelle indhold. Derfor straks: Har du ikke allerede meldt dig til, så hop ind på vores hjemmeside og få det gjort. Eller mød op på dagen – så klarer vi nok formaliteterne på stedet.

Vi går ubeskedent til temaet, som i år lyder: ”Psykologer skaber værdi og velfærd!” Udråbstegnet siger så meget, som at vi har belæg for påstanden og som faggruppe står inde for vores kvalitet. På sundhedsområdet, i virksomheder og organisationer, og det i stadig stigende grad. Vi har ikke grund til at sætte vores lys under en skæppe.

Men Årsmødet er også og helt bevidst bygget op omkring vores Psykologkampagne og den dynamik, den ønsker at skabe. Derfor ligger der en klar opfordring i temaet til psykologerne om at udnytte deres potentiale og tænke kompasset rundt i deres tilgang til arbejdsmarkedet. Det gælder naturligvis ikke mindst de yngre psykologer og alle dem, der er på vej. Psykologarbejde er alle typer arbejde, der får tilført værdi af at blive beklædt af en psykolog – det må være det indlysende tankesæt, vi baserer os på i fremtiden.

På Årsmødet udfoldes denne tænkning igennem de valgte workshops, som giver rigelig anledning til at udfolde nysgerrigheden efter de mangfoldige muligheder. En titel som ”Psykologen som multikunstner” slår meget godt tonen an.

Men arrangementet i det hele taget viser, i hvilken bredde vi ønsker det belyst, at vores fag favner langt ud over terapilokalet. Mest er det en udfordring til os selv om at få øje på mulighederne og få lært vores aftagere, hvor mange hylder vi kan byde ind på. Psykologkampagnen har særligt det offentlige område i kikkerten, men Årsmødet ser på arbejdsmarkedet i fuld spændvidde.

Velkommen. Jeg glæder mig. Det gør de allerede 150 tilmeldte også. Og hvad med dig?

Leder (pdf)

Skriv en kommentar

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge