Ventetid fordoblet

 I

Presseklip: Ventetiden hos psykologer fordoblet på to år

De værste steder i landet, skal man nu vente 8,3 uger for at komme til at tale med en psykolog, skriver Metroxpress, der henviser til et netop offentliggjort svar fra Danske Regioner til sundhedsminister Astrid Krag, SF. Det betyder, at ventetiderne er fordoblet de seneste to år på trods af at flere psykologer har fået overenskomst med det offentlige,

Ventetiden afhænger mest af, hvilken psykolog man vælger, og varierer mellem 0 og 36 uger, siger Danske Regioner til Metroxpress.

Dansk Psykolog Forening forklarer især stigningen i ventetiderne med henvisningerne til behandling af depression og angst, som er steget, efter at regeringen i juli 2012 udvidede tilskudsordningen sådan, at ikke kun unge, men også ældre kan få tilskud til behandling af de to lidelser.

Ifølge Sundhed.dk er den gennemsnitlige ventetid på landsplan steget fra 3,5 til 6,1 uge. Værst står det til i Region Midtjylland, hvor ventetiden nu er oppe på 8,3 værst, mens det går hurtigst i Nordjylland, hvor man skal vente 5,2 uger, skriver Metroxpress.

Metroxpress, 20. september 2013

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge