Ventetid til psykologhjælp fordoblet på tre år

 I

Presseklip: Ventetiden til psykologbehandling støttet af sygesikringen er steget med 50 procent siden 2012. Det er uacceptabelt, mener Dansk Psykolog Forening.

Nye tal fra Dansk Psykolog Forening viser en fordobling i den gennemsnitlige ventetid til sygesikringsstøttet psykologbehandling for depression og angst. På tre år er ventetiden steget til knap ti uger, og det er et stort problem, siger formand for Dansk Psykolog Forening Eva Secher Mathiasen.

– Det er rigtig alvorligt. (…) Hvis de ikke får behandling, får de et større problem, og så ender de i psykiatrien til et meget dyrere behandlingsforløb,« siger hun til Berlingske.

– Man siger jo rigtig flot på Christiansborg, at alle med depression og angst nu kan få en henvisning, men de har ikke afsat midler til, at alle dem, der får en henvisning, også kan få behandling«, siger Eva Secher Mathiasen.

Hun mener, at det beløb på 130 millioner kroner, som partierne bag satspuljeaftalen i Folketinget har afsat til psykologbehandling af angst- og depressionspatienter er for lavt. Pengene rækker til 29.000 patienter, men behovet er reelt dobbelt så stort, mener hun.

Sundhedsordfører for Socialdemokraterne Flemming Møller Mortensen (S) afventer i øjeblikket evalueringen af den såkaldte psykologordning, før han vil udtale sig om, hvordan flere patienter kan sikres god og hurtig behandling.

Læs hele artiklen her.

Læs også: Fordobling i ventetid til behandling af psykiske lidelser

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge