Ventetider kan forværre depression og angst

 I

Presseklip: Sjællændere, der er henvist til psykologbehandling med angst eller depression, risikerer at få det meget værre, før de får hjælp.

Det skriver dr.dk med henvisning til ny undersøgelse fra Dansk Psykolog Forening, der viser, at ventetiden er eksploderet det sidste halve år i Region Sjælland. Hvor det i november 2012 i gennemsnit tog 3,5 uge at få behandling, efter man var blevet henvist fra egen læge, tager det i juni måned i gennemsnit otte uger. Værst står det til i Region Sjælland.

Ingelise Svendsen, næstformand i SIND og Kredsformand i SIND Vestsjælland siger til dr.dk, at det er problematisk, fordi folk med angst eller depression risikerer at få kroniske sygdomme, hvis ikke de kommer i behandling hurtigt nok.

I Region Sjælland medgiver Kirsten Devantier, Formand for Psykiatri- og Sundhedsudvalget i Region Sjælland, overfor dr.dk, at de lange ventelister er et problem for klienterne, som har brug for behandling, og at de derfor vil følge udviklingen og finde en løsning, hvis det ikke ændrer sig.

Også formanden for Selvstændige Psykologers Sektion, Kirsten Bjerregaard Kristiansen, ser udviklingen som et alvorligt problem, fordi klienter med depression eller angst i forvejen har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

dr.dk/P4 26. juni 2013

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge