Verdens lykkeligste folk er tynget af angst og præstationskrav

 I

Presseklip: Det danske samfund egner sig ikke til dem, der skal leve i det, og der forlanges mere af danskerne, end de kan præstere. Det siger formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen, i et interview med Ugebladet A4.

Sygdommene angst og depression er blandt de fem lidelser, der rammer oftest i det danske samfund. Og i det danske konkurrencesamfund er der mange, der føler sig pressede i deres hverdag, føler at de ikke kan præstere lige så godt som andre og ikke slår til. Et problem, der ifølge Eva Secher Mathiasen blandt andet stammer fra, at gennemsnittet i det danske samfund dyrkes som eliten:

– Vi dyrker gennemsnittet, som om de var eliten. Vi forlanger, de skal kunne mere, end de kan præstere, og det er der mange, der bliver psykisk belastet og syge af. I stedet skal vi lære at elske gennemsnittet. For vi kan ikke konstant præstere. Nogle gange skal man også bare glo ind i væggen og lave absolut ingenting – få fred for de konstante krav. Men den kan være svær at finde, siger hun.

Læs hele interviewet med psykologformanden på Ugebladet A4 her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge