Ny litteratur til vinteren – fra svært parforhold til den nye udviklingspsykologi

Publiceret 05.12.2022 Læsetid: 2 minutter

Det vrimler med nye psykologfaglige bøger. Her er seks meget forskellige udgivelser, bl.a. "Grethe lagde en plan, men så skete der noget helt andet – bevidsthedens brugsværdi i forandringsledelse".
Foto: Alexandra Fuller/Unsplash

Håndbog i børns sorg
Vi skal blive modigere og bedre til at tale åbent og ærligt med børn om død og sorg – også når det gælder katastrofer, terror og krig. Det mener de to psykologer Atle Dyregrov og Martin Lytje. Deres mission med bogen er at give en samlet forståelse af børns sorg og at klæde voksne fagpersoner og pårørende på til at håndtere børns forskellige sorgreaktioner på alle alders- og udviklingstrin.
Atle Dyregrov og Martin Lytje. Dafolo Forlag

Når drømmen er bristet: Sorg og styrke efter et svært parforhold
Denne bog af psykolog Vitha Weitemeyer giver dig indsigt i, hvad det er, der har holdt dig fast i det skadelige mønster, og du får hjælp til at finde tilbage til dig selv og glæden ved livet.
Vitha Weitemeyer. Power Press

Grethe lagde en plan, men så skete der noget helt andet – bevidsthedens brugsværdi i forandringsledelse
Hvilken leder kender ikke til ledelsesudfordringer i hverdagen? Men hvad gør man som leder, hvis man føler sig fastlåst eller handlingslammet? Når man ikke aner sine levende råd eller ved, hvor man skal søge hjælp eller sparring af frygt for at virke inkompetent eller usikker. Ledelsesserien Ledelseshverdage har til formål at hjælpe ledere til hurtig forståelse af, refleksion over og løsning af konkrete ledelsesdilemmaer i den almindelige ledelseshverdag.
Signe Groth-Brodersen og Søren Willert. Content Publishing

Den nye udviklingspsykologi
Udviklingspsykologi er en psykologisk disciplin, der beskæftiger sig med forandringer over tid af det enkelte menneskes følelser, perception, tænkning, adfærd og sociale liv, og med ordvalget ’den nye udviklingspsykologi’ dækkes et behov for en opdateret og ajourført præsentation på dansk med rod i ny international forskning og teoridannelse.
Dion Sommer, Marianne Eg, Susanne Friis Søndergaard og Lars Larsen, FADL’s Forlag 

Re-konstruktion
Re:konstruktion er en smuk og indsigtsfuld fotobog, som leverer både personlig og faglig viden om, hvad kvinder og pårørende kan forvente som resultat af en brystrekonstruktion såvel fysisk som psykisk.
Charlotte Weile. Fotograf: Marie Hald, Gads Forlag

Angstbogen
Angst en af de hyppigst forekommende psykiske lidelser, der rammer mennesker i alle aldersgrupper. Det gør Psykiatrifondens nye bog om angst nødvendig og relevant – både for fagpersoner og for de mennesker, der har angst eller kender nogen, der har. Som et frisk pust er denne solide fagbog krydret med skønlitterære passager for at beskrive de følelser, angst vækker i os.
Nicole Rosenberg og Raben Rosenberg, Psykiatrifondens Forlag

Nyhedsbrevet fra P

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra P og få de seneste nyheder, forskning og psykologfaglige artikler. Du modtager nyhedsbrevet én gang om måneden.

Find mere om