Nyhedsbrevet fra P

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra P og få de seneste nyheder, forskning og psykologfaglige artikler. Du modtager nyhedsbrevet én gang om måneden.
Interview

”Elastikken i børne- og ungepsykiatrien er spændt til sit yderste”

Vi står midt i en mental sundhedskrise i Danmark! Lad os bekæmpe psykisk mistrivsel og forebygge, at flere børn og unge udvikler psykiske lidelser – og ikke mindst sikre rettidig og høj kvalitet i behandlingen i psykiatrien. En række psykologer fortæller om deres erfaringer og hverdag i løbet af valgkampen. Specialpsykolog Jakob Lind Bern har ordet.
Læs artiklen her
75-års jubilæum

Kloge hoveder der har flyttet psykologien gennem de seneste 75 år

Behaviorisme, social indlæring, personlighedsdannelse, kognitiv psykologi, evolutionspsykologi, affektiv videnskab - og mere endnu. Her er 10 internationale fyrtårne inden for psykologisk videnskab siden Anden Verdenskrig.
Læs artiklen her
Psykologi i en digital tidsalder

Et tilpasset møde med frygten: “Jeg lærte, at andre mennesker næppe er opsat på at gøre mig ondt”

To store forskningsstudier tyder på, at virtual reality-scenarier er velegnede i behandlingen af personer med psykoselidelser. Patienterne kan i VR øve sig på en kontrolleret og individualiseret måde på netop de situationer, hvor de har paranoide forestillinger eller hørehallucinationer. Det siger psykolog Louise Glenthøj, leder af projekterne.
Læs artiklen her
Psykologernes fagmagasin

P – Psykologernes fagmagasin er et journalistisk båret magasin om psykologiens betydning i alle dele af samfundet og for samfundslivet.

Fagmagasinet udgives af Dansk Psykolog Forening og sætter fokus på, leverer viden om, perspektiverer og bidrager til en nuanceret debat om og med afsæt i psykologi og psykologfaglighed. Magasinet udkommer fysisk fire gange om året og rummer artikler, der dækker tre overordnede stofområder: Psykologi og samfund, Psykologi – viden og fag, Psykologi – job og karriere.

Praktisk:
Redaktion
 • Ansv. red

  Amanda Kusk Jessen

 • Redaktør

  Christian Nørgaard Larsen

 • Bladsekretær / Annoncer

  Michelle Lagergaard

Kontakt
 • Stockholmsgade 27,
  2100 København Ø

 • E-mail

  p-magasin@dp.dk

 • Telefon

  +45 3525 9791