Nyhedsbrevet fra P

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra P og få de seneste nyheder, forskning og psykologfaglige artikler. Du modtager nyhedsbrevet én gang om måneden.
Artikel

Jagten på ny viden om personer med depression og bipolar lidelse

Traditionelle tests og behandling rækker ikke. Psykologiprofessor Kamilla Miskowiak tænker kreativt, når hun laver studier, der skal skaffe ny viden om personer med depression og bipolar lidelse og udvikle behandling. Målet er at hjælpe disse grupper til bedre trivsel.
Læs artiklen her
75-års jubilæum

Kloge hoveder der har flyttet psykologien gennem de seneste 75 år

Behaviorisme, social indlæring, personlighedsdannelse, kognitiv psykologi, evolutionspsykologi, affektiv videnskab - og mere endnu. Her er 10 internationale fyrtårne inden for psykologisk videnskab siden Anden Verdenskrig.
Læs artiklen her
Artikel

Fødselsdepression handler aldrig kun om ét menneske

Fødselsdepression er andet og mere end depression, som opstår på andre tidspunkter i livet. Mænd kan også få det, og det påvirker i mange tilfælde barn og familie. Det er hovedbudskaberne fra psykologerne Johanne Smith-Nielsen og Svend Aage Madsen, der har deltaget som faglige eksperter i Sundhedsstyrelsens indsats i forhold til fødselsdepression. De opfordrer til mere forebyggelse og bedre screening. Psykologer bør stå for udredning og behandling, og dertil kræves efter deres vurdering specialuddannelse.
Læs artiklen her
Psykologernes fagmagasin

P – Psykologernes fagmagasin er et journalistisk båret magasin om psykologiens betydning i alle dele af samfundet og for samfundslivet.

Fagmagasinet udgives af Dansk Psykolog Forening og sætter fokus på, leverer viden om, perspektiverer og bidrager til en nuanceret debat om og med afsæt i psykologi og psykologfaglighed. Magasinet udkommer fysisk fire gange om året og rummer artikler, der dækker tre overordnede stofområder: Psykologi og samfund, Psykologi – viden og fag, Psykologi – job og karriere.

Praktisk:
Redaktion
 • Ansv. red

  Amanda Kusk Jessen

 • Redaktør

  Christian Nørgaard Larsen

 • Bladsekretær / Annoncer

  Michelle Lagergaard

Kontakt
 • Stockholmsgade 27,
  2100 København Ø

 • E-mail

  p-magasin@dp.dk

 • Telefon

  +45 2287 8167