Nyhedsbrevet fra P

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra P og få de seneste nyheder, forskning og psykologfaglige artikler. Du modtager nyhedsbrevet én gang om måneden.
Fagkronik

Psykolog på Rigshospitalet: Vi skal huske de super seje søskende

Hvert år oplever 33.000 børn, at deres bror eller søster bliver ramt af alvorlig sygdom. Forskning viser, at det også har store konsekvenser for de raske søskendes trivsel. Alligevel har hospitaler stadig ikke de bedste forudsætninger for at kunne rumme hele familien, og det bør der stilles skarpt på ifølge psykolog Julie Høgh Rasmussen fra Rigshospitalet.
Læs artiklen her
75-års jubilæum

Kloge hoveder der har flyttet psykologien gennem de seneste 75 år

Behaviorisme, social indlæring, personlighedsdannelse, kognitiv psykologi, evolutionspsykologi, affektiv videnskab - og mere endnu. Her er 10 internationale fyrtårne inden for psykologisk videnskab siden Anden Verdenskrig.
Læs artiklen her
Interview

”Elastikken i børne- og ungepsykiatrien er spændt til sit yderste”

Vi står midt i en mental sundhedskrise i Danmark! Lad os bekæmpe psykisk mistrivsel og forebygge, at flere børn og unge udvikler psykiske lidelser – og ikke mindst sikre rettidig og høj kvalitet i behandlingen i psykiatrien. En række psykologer fortæller om deres erfaringer og hverdag i løbet af valgkampen. Specialpsykolog Jakob Lind Bern har ordet.
Læs artiklen her
Psykologernes fagmagasin

P – Psykologernes fagmagasin er et journalistisk båret magasin om psykologiens betydning i alle dele af samfundet og for samfundslivet.

Fagmagasinet udgives af Dansk Psykolog Forening og sætter fokus på, leverer viden om, perspektiverer og bidrager til en nuanceret debat om og med afsæt i psykologi og psykologfaglighed. Magasinet udkommer fysisk fire gange om året og rummer artikler, der dækker tre overordnede stofområder: Psykologi og samfund, Psykologi – viden og fag, Psykologi – job og karriere.

Praktisk:
Redaktion
 • Ansv. red

  Amanda Kusk Jessen

 • Redaktør

  Christian Nørgaard Larsen

 • Bladsekretær / Annoncer

  Michelle Lagergaard

Kontakt
 • Stockholmsgade 27,
  2100 København Ø

 • E-mail

  p-magasin@dp.dk

 • Telefon

  +45 2287 8167