Voldsoffer i Danmark
Bogen er skrevet til faggrupper, som risikerer at møde volden og dens ofre i kraft af deres arbejde. Den fokuserer på en lang række spørgsmål, som er centrale for forståelsen af vold, bl.a.: Hvilke former for vold findes der? Hvilke processer er involveret? Hvilke følgevirkninger kan vold have?
Ask Elklit, Sarah B. Dokkedahl, Dorte M. Christiansen (red.), Syddansk Universitetsforlag
Autisme og den forudsigende hjerne
Ny viden vender op og ned på vores forståelse af autisme. Hvad nu, hvis den autistiske hjerne fungerer helt anderledes, end vi hidtil har troet? Ganske meget tyder på det, og det har stor betydning for, hvordan mennesker med autisme bedst kan hjælpes i hverdagen.
Peter Vermeulen, Forlaget Pressto
Fællesskabende praksisser
Bogen undersøger fællesskabet som løsning på den aktuelle omsorgskrise. Det øgede fokus på individualisering af sociale problemer kan risikere at bidrage til yderligere marginalisering. Det er en af de problematikker, der undersøges i denne antologi, der flytter fokus tilbage på fællesskabet.
Line Lerche Mørck, Ida Schwartz, Tina Wilchen Christensen, Morten Nissen (red.), Frydenlund
Kunst, krop og terapi
Bogen portrætterer terapiformer, som kan bruges til mange målgrupper. Forfatterne, der er forskere, undervisere og praktikere, viser med udgangspunkt i teori, forskning og konkrete cases, hvordan kroppen og kunsten kan bruges i terapeutisk arbejde.
Helle Winther, Jim Toft og Simo Køppe (red.), Hans Reitzels Forlag
Livsledelse – at mestre livets paradokser
Bogen er til ledere, der ønsker at blive bedre til at leve det liv, de drømmer om. Ledere har nemlig en indbygget risiko for at komme til at fokusere på arbejdsopgaven – at lede andre – i så høj grad, at de glemmer at lede og leve deres eget liv.
Mette Thingstrup, Akademisk Forlag
God hverdag – med ADHD, ADD og almindeligt roderi
Når man er flyttet hjemmefra, skal man klare alt det hårde arbejde selv: stå op, købe ind og betale regninger. Det kan være ekstra svært, hvis man har ADHD eller ADD. Bogen rummer gode råd, lifehacks og redskaber til at få en god hverdag.
Lene Straarup, Dansk Psykologisk Forlag
Kort & godt om høj begavelse
Bogen giver opdateret viden om, høj begavelse, herunder test, tidlige tegn, skoleliv, differentieret undervisning og perfektionisme, særlig følsomhed, asynkron udvikling, trivsel og risiko for skolevægring – og hvordan det højtbegavede barn støttes godt i familien og fritiden.
Dea Franck, Dansk Psykologisk Forlag
Arbejdslivets svære følelser
Et opslagsværk, et problemkatalog og en redskabskasse, der kan tages frem, når arbejdets følelser bliver for voldsomme, eller dagligdagen kræver et blik udefra.
Akademisk Forlag, Jacob Thorsen
PODCAST: Tinnituskompasset
Podcasten er en guide til et godt liv trods evig støj i hovedet. Lyt med og bliv klogere, både på tinnitus og behandlingsmulighederne.
Martin Jensen og Anne-Mette Mohr