Litteratur til 2024 – ny bog om magt og begær i menneskets psykologi

Publiceret 22.01.2024 Af redaktionen Læsetid: 3 minutter

"Aben følger med" handler om, hvordan vores kød, blod, nerveceller og DNA interagerer med en moderne verden med forskellige kulturelle og sociale samfundsnormer. Troels Gottliebs bog om magt og begær i menneskets psykologi er blot én af mange nye psykologfaglige bøger, som du kan kaste dig over i 2024. Her er dit overblik.
Litteratur til 2024 - ny bog om magt og begær i menneskets psykologi
Foto: Debby Hudson/Unsplash

Aben følger med – magt og begær i menneskets psykologi

Hvordan vores kød, blod, nerveceller og DNA interagerer med en moderne verden med forskellige kulturelle og sociale samfundsnormer. Bogen handler om vores skjulte evolutionære rødder – det biologiske grundlag for homo sapiens’ adfærd, nedarvet igennem millioner af års evolution fra primat til jægersamler til moderne menneske.
Troels Gottlieb, Akademisk Forlag

Skyggesiden – en dagbog om fødselsdepression

Saara Herne fandt vejen igennem sin fødselsdepression med god hjælp af både de nære og fra professionelle. Bogen er prydet med hendes egne kunstværker, som blev til i den periode, fødselsdepressionen havde fat i hende.
Saara Herne, Forlaget Afart

Generation skærm. En guide til forældre og andre med ansvar

Bogen er en praktisk og (forholdsvis) lille guide rettet mod alle forældre, hvis børn bruger flere timer om dagen i selskab med en skærm af en slags. Udviklet i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, foreningen Skole og Forældre og Efterskolerne.
Nanna Schelde, Zetland Forlag

Hver tirsdag i 15 sekunder

Erfarne tidligere anbragte og ansatte giver deres svar på, hvad den mest værdige og værdifulde hjælp har været for børn, unge og voksne, der har haft behov for en hjælpende hånd.
Oskar Plougmand, Forlaget Dimon

Den store skærmkamp

En far og forskers syn på, hvordan vi slutter fred med vores børn, os selv og alle de forbandede skærme.
Andreas Lieberoth, Dansk Psykologisk Forlag

Hjernero

Om at lægge unødvendige bekymringer fra sig og give slip på tankemylder og overtænkning, så hjernen kan genoplade. Det kan virke lettere sagt en gjort, for hvad gør man, når en tanke først har sat sig fast eller en bekymring nager?
Mads Hyldig og Martin Riis Kastrup

Højt begavet – en guide til store børn og unge

Nogle siger, at højtbegavede forstår verden på en særlig måde. Mange tror, at det bare er virkelig let hele tiden, men det kan også være hårdt arbejde. Det er du ikke alene om. Bogen kan hjælpe dig med at forstå hvorfor – og hvad du kan gøre.
Dea Franck, Dansk Psykologisk Forlag

Kort & godt om ADD

Bogen er til dig, der selv har ADD, eller er tæt på et barn, ung eller voksen med ADD og gerne vil vide mere. Men også til lærere, pædagoger, behandlere, ledere og andre, der er i kontakt med mennesker med ADD, og som ønsker at forstå, hvad det er, og hvordan det viser sig.
Per Hove Thomsen og Louise Meldgaard Bruun, Dansk Psykologisk Forlag

Kort & godt om hjernerystelse

Hvad er en hjernerystelse? Hvad er de typiske følger efter en hjernerystelse, og hvad skal man gøre for at komme sig? Bogen er til dig, der har fået en hjernerystelse, til pårørende og til professionelle.
Anja Ida Hansen og Lea Provstgaard Larsen, Dansk Psykologisk Forlag

Kreativitet i kulisserne

Forfatterne illustrerer, hvorfor det kan være relevant at fremhæve det arbejde, som foregår i kulisserne bag dem, vi helt naturligt lægger mærke til.
Dan Hvidtfeldt og Lene Tanggaard, Forlaget Klim

Let livet

I bogen inviteres læseren med ind i Sara Marias metakognitive terapiforløb, som strækker sig over ti sessioner. Undervejs folder Pia Callesen angstens væsen ud og introducerer den metakognitive metode og den teori, der ligger bag.
Pia Callesen og Sara Maria Franch-Mærkedahl, Politikens Forlag

Fra Patient til Menneske – at tage magten tilbage i eget liv

Om My Karla Sommers vej ud af de psykiatriske systemer og bosteder hun har været i gennem omkring 30 år – syv år dog “uden for murene” med et netværk af mennesker, der arbejdede inden for psykiatri.
My Karla Sommer, Forfatterforlaget Attika

Nyhedsbrevet fra P

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra P og få de seneste nyheder, forskning og psykologfaglige artikler. Du modtager nyhedsbrevet én gang om måneden.

Find mere om