Ny bog af psykolog om spiseforstyrrelser og træningsafhængighed

Publiceret 18.09.2023 Læsetid: 3 minutter

For første gang på dansk præsenteres en selvhjælpsbog, der med afsæt i tilknytningsteorien giver læseren redskaber til at arbejde med spiseforstyrrelser og træningsafhængighed. "Med kroppen som gidsel" af psykolog Mia Beck Lichtenstein er blot én af mange nye psykologfaglige bøger. Her er dit overblik.
Foto: Christin Hume/Unsplash

Med kroppen som gidsel – om spiseforstyrrelser og træningsafhængighed

For første gang på dansk præsenteres en selvhjælpsbog, der med afsæt i tilknytningsteorien giver læseren redskaber til at arbejde med spiseforstyrrelser og træningsafhængighed.
Mia Beck Lichtenstein m.fl., Paludans Forlag

Jeg dør på fredag

En barsk og realistisk fortælling om at kæmpe alene mod verden. Det er en roman om ikke at turde se de mennesker, der vil hjælpe, og kampen mod et socialt netværk, der lover altid at ville beskytte én, men som også truer til tavshed.
Xenia Svensson, Byens Forlag

Autisme og kommunikation – samtaler mellem mennesker

Bogen præsenterer en ny metode og forståelse af kommunikationen og samtaler mellem mennesker med og uden autisme.
Nina Berg Gøttsche og Aase Holmgaard, Dansk Psykologisk Forlag

Dagbehandling – sådan!

Bogen er for alle, der er optaget af, hvad der virker, når man arbejder med at skabe det bedste skole- og behandlingstilbud til børn og unge med psykiatriske diagnoser.
Mads-Frederik Juul Damgaard, Eget forlag

Organisationspsykologi

En grundig introduktion til de vigtigste organisationspsykologiske teorier, herunder: evolutionspsykologi, træk- og personlighedspsykologi, positiv psykologi, motivationsteori, udviklingspsykologi, psykodynamisk teori, kognitiv adfærdspsykologi og narrativ psykologi.*
Jacob Alsted, Rasmus Anker Bendtsen m.fl., Dansk Psykologisk Forlag

At leve med AD(H)D som kvinde

I bogen fortæller en række kvinder om deres liv med AD(H)D, herunder udfordringer og glæder i en hverdag med uddannelse, arbejdsliv, parforhold og familieliv samt kampen for at nå frem til den rigtige diagnose.
Charlotte Jokumsen m.fl., Gads Forlag

Kort & godt om hjernerystelse

Bogen giver dig viden om, hvad hjernerystelse er, og hvad man konkret kan gøre for at komme sig. Til dig, der har fået en hjernerystelse, til pårørende og til professionelle.
Anja Ida Hansen og Lea Provstgaard Larsen, Dansk Psykologisk Forlag

Stærk som en stridsbaby

Hvad der startede som en dagbog, endte med – efter 8 år – at blive til denne bog- Den skildrer på stærk, barsk og rørende vis, hvordan livet som forælder til et kritisk sygt barn kan forme sig.
Signe Odgaard, Forlaget Mellemgaard

Den fantastiske teenagehjerne

Fortæller om alt det, der sker i ungdommen, og giver gode råd til teenageforældre baseret på forskning og statistik. Til teenageforældre og til dem, der har med unge at gøre i deres arbejde: lærere, pædagoger og andre fagfolk.
Per Frederiksen, Dansk Psykologisk Forlag

Krop-psyke

Bogen præsenterer en nytænkende og fænomenologisk tilgang til bevidstheden som krop og psyke – en sammenhængende kropspsyke.
Jim Toft, Helle Winther og Simo Køppe (red.), Hans Reitzels Forlag

Recovery – at komme sig over psykisk lidelse

Recovery er på alles læber inden for det mentale sundhedsområde. Men hvad er det egentlig? Og hvordan indgår recovery-begrebet i psykiatrien?
Stine Bjerrum Møller og Stephen F. Austin (red.), Hans Reitzels Forlag

Pædagogens problemhåndbog

Bogen giver en håndsrækning og faglig opbakning, når situationen koger op. Man kan slå bekymrende adfærd op, fx grimt sprog, konflikt fyldt leg, bekymringstanker eller begrænset øjenkontakt, og så finde de interventioner, der hjælper barnet og bremser adfærden.
Lisa Hallgren, Dansk Psykologisk Forlag

MyWay – unges vej fra mistrivsel til mening

Bogen er baseret på Acceptance and Commitment Therapy, og denne bog er en praktisk håndbog til dig, der ønsker at hjælpe unge med at finde vejen fra mistrivsel til mening.
Tine Kolind-Bille og Trude Lindtveit Frøystad, Straarup & Co

Nyhedsbrevet fra P

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra P og få de seneste nyheder, forskning og psykologfaglige artikler. Du modtager nyhedsbrevet én gang om måneden.

Find mere om