Ny bog af psykolog om unge i en stresset verden

Publiceret 30.10.2023 Læsetid: 3 minutter

Formålet i "Pust ud! Guide til unge i en stresset verden" er at hjælpe unge med at navigere i en stresset verden ved at spejle sig i normale processer og blive klogere på svære tanker og følelser undervejs. Maja Vain Gilberts bog er blot én af mange nye psykologfaglige bøger. Her er dit overblik.
Ny bog af psykolog om unge i en stresset verden med høje krav
Foto: Vincenzo Malagoli/Pexels

Pust ud! Guide til unge i en stresset verden

Bogens formål er at hjælpe unge med at navigere i en stresset verden ved at spejle sig i normale processer og blive klogere på svære tanker og følelser undervejs. Både henvendt til unge, men også som inspiration til forældre og øvrige omsorgspersoner samt fagfolk, der arbejder med unge.
Maja Vain Gilbert, Dansk Psykologisk Forlag

Fakta og myter om børns udvikling
Psykologerne anlægger en videnskabelig og kritisk vinkel på store temaer i børns udvikling og konkluderer, hvilke der er belæg for, og hvilke der ikke har bundklang i virkeligheden.
Toril Jensen og Trine Sonne, Akademisk Forlag

Når livet kommer på arbejde
Skrevet til alle, der oplever ubalance i forholdet mellem arbejde og livet i al sin mangfoldighed. Den kan også læses af ledere, konsulenter og HR-professionelle, der søger inspiration til nye handlemuligheder og initiativer og viden om de dilemmaer, som viser sig, når mennesker går på arbejde.
Tine Toft Nørgaard, Akademisk Forlag

Genoplivet
En autofiktiv fortælling om en drøm, der bliver til mareridt. En fortælling om at overleve og lære at leve, mens livet for altid er forandret. Hvert år fødes der i Danmark mellem 500 og 600 børn med iltmangel, som i nogle tilfælde er så alvorlig, at det medfører hjerneskade.
Charlotte Leise, Skriveforlaget

Oplevelsessamfundet – om det vigtige i at opdage, at dit liv består af andet end oplevelser
Svend Brinkmann introducerer ideen om oplevelsessamfundet på dansk, analyserer kritisk dets grundlæggende funktionsmåde og leverer et bud på en forståelse af mennesker, der ikke spærrer dem inde i psykologiserede oplevelsesrum.
Svend Brinkmann, Samfundslitteratur

Det kunne være så godt – på jagt efter indflydelse og det menneskelige i arbejdslivet
En seriøs, humoristisk, håbefuld og nytænkende bog om et arbejdsliv, der er kørt af sporet. Den indeholder øvelser til refleksion, samtale og handlinger – til ledere, medarbejdere, HR-ansatte, tillidsrepræsentanter og til alle dem, der ønsker nybrud frem for nedbrud i arbejdslivet.
Malene Friis Andersen, Dansk Psykologisk Forlag

Kort & godt om sprogforstyrrelsen DLD
Giver grundlæggende viden og konkrete råd, herunder om udredning og støtte til børn med DLD, Developmental Language Disorder, på dansk udviklingsmæssig sprogforstyrrelse
Kristine M. Jensen de López og Hanne B. Søndergaard Knudsen, Dansk Psykolog Forlag

Kompetente par – en vejledning i par- og sexterapi
I bogen fokuserer forfatteren på nogle af de vigtigste opmærksomhedspunkter i par- og sexterapi og beskriver nye udviklinger på området, så praktikere og studerende, der ønsker at lære mere om kombinationen af par- og sexterapi, får et overblik og inspiration til arbejdet.
Karina Kehlet Lins, Akademisk Forlag

Det vil ikke altid være sommer – et brud på anoreksiens lænker
Et hudløst ærligt perspektiv, der i øjenhøjde skaber et billede af et sygt menneskesind. Bogen beskriver, hvordan et utal af psykiske belastninger kan påvirke et menneske. Den bryder tabuet om psykisk sygdom og skaber genkendelighed og håb for de syge og deres pårørende.
Josefine Kleis-Olsen, Wadskjær Forlag

Hver tirsdag i 15 sekunder – socialpædagogiske testamenter
Om børn, anbragte og tilsyn på danske børne- og forsorgshjem. Om hvad der i dag skrives om børnene, hvordan fagprofessionelle bør og kan skrive i journalerne, og hvordan de kan inddrage børnene i dokumentationen.
Oskar Plougmand, Forlaget Dimon

Nepal tur retur 1969
Bogen beskriver autentisk den stofudløste psykose, Henrik Sylvest oplevede som ung i slutningen af 60’erne. Psykiater Martin Balslev Jørgensen har skrevet forordet. Desuden med et kort afsnit med fakta om rusmidler og psykoser skrevet af psykiater Raben Rosenberg.
Henrik Sylvest, Psykiatrifondens Forlag

Nyhedsbrevet fra P

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra P og få de seneste nyheder, forskning og psykologfaglige artikler. Du modtager nyhedsbrevet én gang om måneden.

Find mere om