Viser artikel 1-10 af 9 resultat(er)

En baglæns slutning

Debatindlæg i anledning af Sten Hegelers svar til Erik Schultz, (PN 5/1999). Debatten omhandler foreningens ekslusion af Bent Petersen, december 1998.

Krig i Europa

I anledning af krigen i ex-Jugoslavien: Psykologer – også inden for militæret – bliver i stigende omfang involveret i krise- og katastrofepsykologi, fordi så voldsomme begivenheder kan udløse mange svære og langvarige psykiske reaktioner, hvis der ikke ydes behandling. Men hvor meget beskæftiger vi os som psykologer med at forstå baggrunden for, at så forfærdelige hændelser kan udvikle sig? At masserne mister omsorgen og respekten så meget for næsten, at systematiske trusler, tortur, voldtægter og mord legaliseres eller udvikler sig til en blodrus?

Blad: Psykolog Nyt 07-1999
Forfattere: Johanne Bratbo
Kategorier: Øvrige
Omsorg for den svage

Debatindlæg, som støtter foreningen i sagen om at ekskludere Bent Petersen, december 1998.

Om pressemeddelelsen

Om hvorfor Psykolog Nyt ikke har bragt en pressemeddelse, som indgår i sagen om Bent Petersens pædofile udtalelser. Bent Petersen blev senere ekskluderet af DP.

Årsmødet 1999

Reportage fra årsmødet, som fandt sted den 19. og 20. marts 1999.

Omsorgssvigt & hjerneudvikling

Måske er tilknytningsforstyrrelser og hjernemæssige forstyrrelser to sider af samme sag, foreslås det i denne artikel, der bringer en anderledes synsvinkel på den nylige DAMP-debat i Psykolog Nyt

Mellem 1998 og 2000

På årsmødet aflagde DP’s formand den såkaldte „midtvejsrapport“, hvori der blev gjort status over perioden siden generalforsamlingen i marts 1998

En Psykologs Død

Flere klienter reagerede med stærke sorgreaktioner og brød sammen, da de erfarede, at deres terapeut var død. Det rejser spørgsmålet: Bør psykologen indvie klienten ved alvorlig sygdom? Der er brug for retningslinjer for, hvordan klienter overgår til efterfølgeren.

Kissejav, heksejagt og børns viljer

Debatindlæg i anledning af foreningens eksklusion af Bent Petersen, december 1998.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge