Viser artikel 1-10 af 15 resultat(er)

Kinder-Freude

Om det tabubelagte i børns seksualitet.

Blad: Psykolog Nyt 11-2001
Forfattere: Sten Hegeler
Kategorier: Øvrige
Hvordan drømmer fantasiforladte mennesker?

Der ser ud til at være gennemgående forskelle på, om folk drømmer om temmelig almindelige og næsten kedelige begivenheder, eller om de tværtimod drømmer om fantasifulde og bizarre begivenheder. Vi udfolder vidt forskellige grader af fantasi i vore natlige drømmeproduktioner. Det har fået en canadisk forskergruppe til at spørge sig selv, om der måske er nogen sammenhæng mellem den fantasi, man udfolder om dagen, og den man udfolder i nattens drømmeoplevelser?

Blad: Psykolog Nyt 11-2001
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Vi har fået noget forærende

I 1970’erne var hun med til at stifte Psykoterapeutisk Workshop og Institut for Analytisk Gruppe- og Familieterapi. Interview med psykolog Lise Rafaelsen, der netop har forladt stillingen som chefpsykolog på KAS Gentofte.

Pris til AC-fagbladene

Fest på Københavns Rådhus: Psykolog Nyt modtog sammen med 11 andre AC-fagblade Anders Bording Prisen 2001 for sidste års kampagne ”Fagblade mod fremmedhad”.

Lang uge - lille udbytte

Privatpraktiserende psykologer er modne og erfarne og bruger meget tid på efter- og videreuddannelse. Men de arbejder for længe og til en alt for ringe løn, viser en dug frisk DP-undersøgelse.

Når misbrugte drenge bliver mænd …

Der er typisk ikke megen erindring tilbage om de første ti leveår, når den misbrugte dreng er blevet voksen. Skylden, skammen og selvleden sidder alligevel i krop og psyke - sammen med angsten for, at andre skal finde ud af fortidens hemmelighed.

Anmelderens genvordigheder

Anmeldelse af Irvin D. Yalom: ”Sex, løgn og psykoterapi”. Hans Reitzels Forlag, 2001. ”Sex, løgn og psykoterapi” kan gå an som underholdning. Men persontegningen er svag – og anmelderen ville have foretrukket at genlæse ”Portnoy’s genvordigheder.”

Kollektivt - i liberalt regi

Om den omkostningsundersøgelse, som Dansk Psykolog Forening har gennemført af de privatpraktiserende psykologers arbejdsvilkår og økonomi.

Irrationel tænkning hos ludomaner

Forskningsundersøgelse: I den ludomane gruppe forekom en langt højere hyppighed af irrationelle tanker, dvs. tanker, ideer og formodninger, som simpelt hen var forkerte eller urimelige ud fra en nøgtern betragtning. Faktisk var 75 % af tankerne hos de ludomane af den irrationelle slags, så de to forskere mener, at irrationel eller “forkert” tænkning er en af de vigtigste årsager til ludomani.

Blad: Psykolog Nyt 11-2001
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Kvindelige jakkesæt

Kritik af, at DP's formand Johanne Bratbo i sin tale for det ny æresmedlem Alice Theilgaard kommenterede hendes tøjvalg og rosende anførte, at hun ikke var et "kvindeligt jakkesæt". Kritikeren er organisationspsykolog og derfor underlagt en konservativ dresscode. Johanne Bratbo kommenterer kritikken.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge