Viser artikel 1-10 af 11 resultat(er)

En nordisk Holmgang −

’Psychological Science and Practice in a World of Change and Diversity’! − sådan lyder den omfangsrige overskrift for den nordiske kongres i psykologi, der finder sted 18.-20. august 2004 på Holmen i København.

Blad: Psykolog Nyt 04-2003
Forfattere:
Kategorier:
Kanditaterne lagde vejen forbi

De halvårlige kandidatkurser i Dansk Psykolog Forening er pr. tradition noget af et tilløbsstykke. Kurset først i februar 2003 var ikke nogen undtagelse.

Arbejdspsykologi − det handler da om arbejde

Det arbejdsmiljøpsykologiske felt er præget af de tilstødende fagområder og af forskellige aktører på banen. Interessen for det konkrete arbejdes betydning for mennesket synes at være reduceret til fordel for fokuseringen på de interpersonelle relationer i organisationen.

Vil afhjælpe psykiatriproblem

Problemet med for få psykiatere kan reduceres ved på udvalgte områder at sidestille specialister i klinisk psykologi med speciallæger i psykiatri. Dansk Psykolog Forening har afleveret forslaget.

Selvet: Fra sjæl til hjerne -

Med afsæt i en tidligere artikel om ’selvet’ går artiklen ind i en nærmere beskrivelse af neuroaffektiv udviklingspsykologi og relationsforstyrrelser hos børn

Nuancerne må med

Tak til Edith Kahlke m.fl. for artiklen ”Et arbejdsfelt gør status” (Psykolog Nyt 2/2003). Det er rart at læse et indlæg, der handler om arbejds- og organisationspsykologi og ikke mindst giver en brugbar status over feltet. Artiklen slutter på fin vis med en efterlysning af debat, og den vil jeg som psykologistuderende meget gerne tage del i.

Psykologer i asylbehandlingen

Krav om skriftlige redegørelser fra advokater og asylansøgere udgør et stort arbejdsmæssigt pres på fx psykologer og psykiatere − og dette påvirker til tider behandlingsforløbet negativt

Skæbner i psykologens hænder

Vi udsættes for indre dilemmaer og ydre pres, når vi medvirker i myndighedsafgørelser. Hvordan bliver vi påvirket eller tynget af de følger, vores vurderinger har for andre mennesker? Har vi supervision og etik med i det daglige arbejde?

Usammenlignelige størrelser

Kritik af psykolog Irene Oestrichs artiken ”Den Psykoterapeutiske Revolution”, Psykolog Nyt 19/2002, omhandlende den kognitive terapis fortrin i forhold til andre terapiformer. Debatindlægget kommenteres af Irene Oestrich.

Terapeutiske relationer og niveauer

Trods alle ligheder: Der er afgørende forskel på, hvilken betydning terapeuten tillægger klientens udsagn og fremtræden, hvordan han på baggrund heraf relaterer sig til klienten, og hvilken ramme han tilbyder klienten

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge