Viser artikel 1-10 af 8 resultat(er)

Kendt eller anerkendt?

Klummen portrætterer Popstars-generationen og de forældre, der beredvilligt klapper med. Drømmer du om at blive kendt eller anerkendt? Spørgsmålet blev stillet i ”Amalies verden”, som blev sendt i efteråret og burde være pligt-tv for alle, som beskæftiger sig med børn og unge, inkl. forældre.

Friske øjne på OK –

Som et resultat af den ny praksisoverenskomst enedes parterne om frem mod OK-fornyelsen i 2014 at sætte et reformarbejde i gang. Overenskomsten har i sin form 19 år bag sig og trænger til at blive set på med helt friske øjne. Nutidens!

Blad: Psykolog Nyt 06-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Musik i familien

Udviskede forældreroller og børn, der lever uden grænser, er en udfordring for mange traumatiserede flygtninge. I Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp arbejder psykologer og musikterapeuter på at kickstarte og genetablere familiens sammenhængskraft.

Det er godt fjernsyn

Børn og unge optræder ofte i tv-programmer. Uskyldigt i nogle tilfælde, men etisk problematisk i andre. Etiknævnet er sammen med Danmarks Radio dykket ned i nogle af dilemmaerne.

Blad: Psykolog Nyt 06-2011
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Profession
Ny overenskomst på praksisområdet

Den ny praksisoverenskomst indebærer markante ryk. Den økonomiske ramme er væsentligt forhøjet, der blev opnået 50 nye ydernumre og et behandlingstilbud til patienter med angstlidelser.

Når hjernen gør fremskridt

Fagfolk taler om en helt ny tidsalder for neuropsykologisk rehabilitering efter hjerneskade. Især de seneste årtier har afgørende rykket ved vores viden om hjernens plasticitet.

Flertal for at droppe aldersgrænsen

Samfundet kan tjene millioner på at sende depressive til psykolog. Et flertal i Folketinget vil gerne fjerne aldersgrænsen på 18-37 år for tilskud til psykologbehandlingen.

Blad: Psykolog Nyt 06-2011
Forfattere: Bille Sterll
Kategorier: Samfundsforhold
Teenagevoldtægt

Anmeldelse af Annalise Rust: ”Teenagevoldtægt – karakteristika, konsekvenser og behandling”. København: Rigshospitalet – Center for Voldtægtsofre, 2008.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge