Viser artikel 1-10 af 15 resultat(er)

Det hvide snit

Anmeldelse af Jesper Vaczy Kragh: Det hvide snit. Psykokirurgi og dansk psykiatri 1922-1983. Syddansk Universitetsforlag. 2010.

Blad: Psykolog Nyt 07-2011
Forfattere: Birgitte Brun
Kategorier: Profession, Øvrige
Tavshed er guld

Efter Østre Landsrets afgørelse af, at en psykolog skal bryde sin tavshedspligt: Terapi finder sted i et for troligt rum og må ikke få karakter af forhør med skjulte mikrofoner og skjulte dagsordener.

Blad: Psykolog Nyt 07-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Profession
Behandling af børns angst

De bliver overset, de skaber ikke problemer i skolen, de er for lette til psykiatrien. Angst hos børn og unge må alligevel tages alvorligt, sådan som man gør det på Angstklinikken i Aarhus.

Nummer … 2.857 i køen!

Psykolog Nyts klumme: Argumenter for at indføre en ordning med en børneombudsmand.

Styrker motion intelligensen hos børn?

Motion er måske ikke bare sund for kroppen, men også for intelligensen hos børn. Det tyder en lille canadisk undersøgelse i hvert fald på.

Blad: Psykolog Nyt 07-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
En dansk test-udgiver

Efter en forlagsopsplitning i 2010 udgives de psykologiske test i Danmark nu af Hogrefe. Idé og baggrund præsenteres i denne lille artikel

Ledelse der rykker

Ledelsesteam udvikler sig i ryk, og de rette rammer kan hjælpe processen på vej. Det viser dansk forskning, som psykolog Anders Trillingsgaard fremlægger i en aktuel ph.d.-afhandling

Kan man træne sin selvbeherskelse?

Ikke mange forskere har interesseret sig for, om erfaringer i voksenlivet kan ændre noget på vores evne til selvbeherskelse. Denne mangel på viden har en forsker fra New York nu rådet lidt bod på, idet han har påvist, at vi som voksne kan træne vores evne til selvbeherskelse, fuldstændig ligesom man kan træne en muskel til at blive stærkere!

Blad: Psykolog Nyt 07-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Personlig vækst efter krigsdeltagelse

En amerikansk undersøgelse over hjemvendte fra Afghanistan viser, at man ud over negative virkninger af krigsdeltagelse også til en vis grad kan tale om positive eftervirkninger i form af personlig vækst, som handler om, at man føler, at man på visse områder har udviklet sig positivt efter krigsdeltagelsen.

Blad: Psykolog Nyt 07-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
“Indbildt syge” går fejl af deres egen krop

Forskere konkluderer, at patienter med medicinsk uforklarlige symptomer (MUS) i højere grad får sygdomssymptomer ud fra deres forventninger og forestillinger om at fejle noget (her: iltmangel) end andre mennesker, der reagerer mere direkte på den kropslige forstyrrelse.

Blad: Psykolog Nyt 07-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge