Viser artikel 1-10 af 10 resultat(er)

Bedre rehabilitering efter hjerneskade

Fremover skal psykologer og andre fagfolk træne og rehabilitere hjerneskaderamte efter faglige retningslinjer, der sikrer den bedste indsats på et evidensbaseret grundlag

10.000 studiepladser

Regeringen sætter handling bag ordene og forøger bevillingen bag øget studenteroptag på de videregående uddannelser. I det ny finanslovsforslag må man glæde sig over, at det afsættes en mia. kr. over de næste to år, og målsætningen er, at der skal ske en øgning med 10.000 studiepladser på universiteterne frem mod 2020.

Blad: Psykolog Nyt 19-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Uddannelse
Respektbalancen

Klummen: Alle former for professionelt arbejde med mennesker bør forudsætte respekt. Ikke sådan at forstå, at man nødvendigvis skal respektere alle de valg, et menneske foretager, eller alle de handlinger, det udfører. Det er umuligt. Respekt for mennesker drejer sig snarere om at respektere dem som personer.

Blad: Psykolog Nyt 19-2011
Forfattere: Svend Brinkmann
Kategorier: Øvrige
I centrum af kludetæppet

Børn af skilsmisseforældre havner oftere end før i deleordninger. Det er i overensstemmelse med det moderne syn på forældrerollen, men ofte et vanskeligt farvand at navigere i for barnet

Blad: Psykolog Nyt 19-2011
Forfattere: John Aasted Halse
Kategorier: Øvrige
Internetbaseret terapi i Danmark

Et teknologisk felt rører på sig i udlandet og så småt også i Danmark. Et engelsk terapiprogram danner basis for et dansk projekt med mange udfordringer

Barnets stemme

Stedet er Sct. Stefans Rådgivningscenter i København, hvor man i incestbehandlingen arbejder med mediation mellem krænker og barn.

Hvor gik strukturarbejdet hen?

Kritik af, at bestyrelsen ikke overholder beslutningen fra generalforsamlingen i 2010 om processen for foreningens strukturarbejde. Kritikken kommenteres af bestyrelsen.

Debatten om ydernumre

Debatindlæg om interessemodsætningen mellem privattpraktiserende psykologer med og uden ydernummer. Indlægget kommenteres af Roal Ulrichsen.

Holder ikke i Byretten

Om tavshedspligt for psykologer og om de hensyn, der kan tælle til fordel for at bryde den.

Blad: Psykolog Nyt 19-2011
Forfattere: Niels Peter Agger
Kategorier: Profession
Recepten på lykke

Anmeldelse af Jesper Bay-Hansen: ”Recepten på lykke”. FADL’s Forlag, 2011.

Blad: Psykolog Nyt 19-2011
Forfattere: Rikke Juul
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge