Viser artikel 1-10 af 15 resultat(er)

Lov er lov – ikke!?

En ikke-psykolog har fået rettens ord for, at han godt må kalde sig hundepsykolog. Dansk´Psykolog forening er betænkelig.

Blad: Psykolog Nyt 20-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Profession
Hjælp til et quick fix

Nutidens mennesker vil have et hurtigt skud effektiv forandring i en fart, så vi kan følge med det høje tempo i samfundet. Kravet til psykologen om at levere ’redskaber’ er påtrængende

Psykiske lidelser dobbelt op

Det høje arbejdstempo, den økonomiske krise og vores alt for høje præstationskrav. Hele pakken slår igennem på os selv og kan nu måles på en voldsom vækst i de erstatninger, forsikringsselskaberne må udbetale.

At mærke sin angst

Klummen: Lisbeth Zorning Andersen har netop udgivet en bog om sin opvækst - med omsorgssvigt, alkohol, vold og overgreb. Nu mærker hun angsten.

Pædagogisk psykologi

Anmeldelse af Klaus Nielsen og Lene Tanggaard: ”Pædagogisk psykologi. En grundbog”. Samfundslitteratur, 2011.

To sider af terapeutklient-forholdet

Metoden og det menneskelige forhold mellem terapeut og klient spiller tilsyneladende hver især en væsentlig rolle for udfaldet af en psykologisk behandling.

Unge depressioner, alvorlige skadevirkninger

Om det, der formodentlig erden første videnskabelige undersøgelse, som demonstrerer, at depression hos større børn og unge ikke blot er et spørgsmål om pinefulde følelser; det er også et spørgsmål om stærkt nedsat psykisk funktionsevne, et handicap, som indlysende kan gå ud over børnenes uddannelse og sociale udvikling.

Langvarige skadevirkninger af tidlige depressioner

Der kan opstå alvorlige psykiske handicap som følge af depression i ungdomsårene. Man kunne håbe på, at de unge, der lider af depression, med tiden vokser fra deres problemer og kommer uskadte igennem voksenalderen, men dette optimistiske håb har en ny svensk undersøgelse aflivet

Amputeret virkelighed

Læger og psykologer ved for lidt om tidens multisystemlidelser, og der er brug for opdateret viden.

Blad: Psykolog Nyt 20-2011
Forfattere: Bente-Ingrid Bruun
Kategorier: Øvrige
Psykologisk behandling af unge depressioner

Det ser ud til, at psykologisk behandling af unge med depressioner i højere grad end hos voksne kræver en vis efterbehandling, for at de positive virkninger kan holde sig længe.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge