Viser artikel 1-10 af 9 resultat(er)

Prioritering og faglig kvalitet

Politikere bestemmer de overordnede rammer, men vi må fylde dem ud på vores måder: Hvis inklusion skal ud over rampen og ikke kun udvikle sig til børn og unge ’på tålt ophold’, må der være gode rammer og muligheder for børn og unges deltagelse i udviklende fællesskaber.

Blad: Psykolog Nyt 21-2011
Forfattere: Søren Hertz
Kategorier: Samfundsforhold
Kagen som vokser og vokser

Fortsættelsen af debatten om de ulige betingelse for liberale psykologer med og uden ydernumre - og om det, der betegnes netværk og forsikringsselskabers løntrykkeri. Indlægget kommenteres af Roal Ulrichsen.

Den positive og den negative psykologi

Hvorfor er det svært at kæmpe for, at der er en forskel, der betyder noget mellem mand og kvinde? Det vil jo blot indebære, at de to køn udvikler en forståelse og accept hinandens rolle i familien.

Blad: Psykolog Nyt 21-2011
Forfattere: Finn Korsaa
Kategorier: Øvrige
Neuroaffektiv psykoterapi med børn

Susan Hart (red.): ”Neuroaffektiv psykoterapi med børn”. Hans Reitzels Forlag, 2011. 656 sider. 498 kr.

Håb om et liv uden vold

Al forandring er svær, ikke mindst for dem, der sidder i et lukket fængsel med alle odds mod sig. Et voldsforebyggelsesprogram går ud på at give denne gruppe mennesker en mulighed for forandring.

Trange tider

Finanskrisen rækker ind i Dansk Psykolog Forening. Sparebehov betyder desværre også personalemæssige reduktioner.

OK-13: Noget at forhandle om?

Penge er der (næsten) ingen af, og beskæftigelsen er under pres. Hvor er mulighederne, når psykologerne skal til at forberede de kommende overenskomster?

Blad: Psykolog Nyt 21-2011
Forfattere: Niels Kjeldsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Udvidet adgang til psykologhjælp

Som en del af det politiske forlig om fordeling af de ca. 1,8 milliarder kroner i satspuljen bliver aldersgrænsen for tilskud til psykologbehandling af personer med depression fjernet. Et betydeligt fremskridt, mener Dansk Psykolog Forening

Blad: Psykolog Nyt 21-2011
Forfattere: Kim Østrøm
Kategorier: Samfundsforhold
Glæden ved evidens

Evidensbaserede familieprogrammer: Når man har set en familie udvikle sig og får data retur, der bekræfter, hvad man selv har kunnet se, giver det anledning til rigtig megen glæde

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge