Viser artikel 1-10 af 14 resultat(er)

ADHD med i bagagen

Hjælp til skolebørn med ADHD er ikke kun et spørgsmål om medicin eller ikke. Derimod savnes der indsatser, som mere naturligt knytter an til den pædagogiske verden

Artikel om eksamensangst

Unge mennesker går i disse tider til eksamensbordet – nogle af dem, som var det til skafottet. Der er hos dem dybere kræfter på spil, end der kan forklares med styr eller ikke styr på pensum

Blad: Psykolog Nyt 11-2012
Forfattere: Anna Stelvig
Kategorier: Øvrige
Karakter: Tilfredsstillende

Aftale med Danske Regioner sikrer bedre adgang til offentligt støttet adgang til psykologhjælp for personer med depression og angst. De økonomiske rammer er dog stramme.

Mødet på skærmen

Det er efterhånden velkendt, at man kan skabe en terapeutisk alliance online. Mulighederne øges, når terapien fungerer som en videosamtale mellem klient og psykolog

Indeklima – under al kritik

Arbejdsmiljøloven gælder ikke for børn i skolen. Det kan mærkes.

Den nænsomme anbringelse

Anmeldelse af Inger Thormann og Charlotte Guldberg: Den nænsomme anbringelse. 3. udg. Hans Reitzels Forlag, 2012.

Om deprimerede klienter

En afsluttende kommentar i evidensdebatten: "Jeg fremlagde i et indlæg i Psykolog Nyt 7/2012 en kritik af MDI – Major Depression Inventory – benyttet som metode i den evaluering, som Fjeldsted og Christensen har udarbejdet vedr. praktiserende lægers henvisning af deprimerede patienter til psykologisk behandling." - se desuden disses kommentar i Psykolog Nyt 8/2012.

Blad: Psykolog Nyt 11-2012
Forfattere: Kim Gabriel Hansen
Kategorier: Profession
Overleverens autoritet

I et indlæg i Politiken 19. maj 2012 med overskriften “Taler Børnerådets formand sin egen eller børnenes sag?” fremsatte psykolog John Aasted Halse kritik af Lisbeth Zornig Andersen. Her får han selv kritik for sit indlæg.

Blad: Psykolog Nyt 11-2012
Forfattere: Nikolaj Lunøe
Kategorier: Øvrige
Kognitiv adfærdsterapi for kronisk træthed

Efter et halvt års med behandling viste sig nu, at 54 af patienterne, altså hver tredje, havde fået det så meget bedre, at de ikke længere kunne siges at lide af det kroniske træthedssyndrom ... En del af de øvrige havde også fået det bedre, men ikke så meget, at de var sluppet helt af med lidelsen.

Tal pænt om eks’en!

De forældre, der efter skilsmissen formår at opretholde en god og positiv kontakt med eks’en uden at inddrage børnene i deres eventuelle konflikter, har gennemgående børn med mindre skader efter skilsmissen end de forældre, der vedvarende skændes og bekriger hinanden – og værst af alt: inddrager børnene i denne indbyrdes kamp fx ved at rakke ned på eks’en i børnenes påhør.

Blad: Psykolog Nyt 11-2012
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge