Viser artikel 1-10 af 11 resultat(er)

Fra forbandelse til fred

Familien er vigtig for næsten alle, og klienter i psykologpraksis ønsker ofte at søge tilbage til barndommen for at forstå fortiden og løse nutidens udfordringer. En ny bog sætter spot på temaet voksne, der ikke kan slippe et problematisk forhold til deres forældre.

Blad: Psykolog Nyt 01-2013
Forfattere: Katrine Krebs
Kategorier: Øvrige
Godt nytår!

En leder, der gør status over temaer og initiativer fra 2012, og som peger frem i det ny år.

Fri mig for føleri!

Vi lever i en tid, hvor det ser ud til, at følelser generelt får mere forrang i for-hold til rationalitet og ”sund fornuft”.

Mere om evidens

En generel kommentar til den standende debat om evidens og metodevalg - herunder en kritik af den opfattelse, at kognitiv adfærdsterapi skulle være ene om at kunne levere evidens.

Psykologi i sundhedsfag

Anmeldelse af Mette Schilling: ”Psykologi i sundhedsfag – En grundbog”. Munksgaard, 2012.

Stop overproduktionen

Debatindlægget udtrykker betænkelighed, at der planlægges en ny cand.pæd.psych.-uddannelse som videreuddannelse til læreruddannelsen. Indlægget kommenteres af Eva Secher Mathiasen.

Blad: Psykolog Nyt 01-2013
Forfattere: Jens Berthelsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Anbefaler ydmyghed

Kritik af Jane Bækgaard & Ursula Fürstenwalds artikel "Chokket i kroppen", Psykolog Nyt 19/2012, in casu denne artikels afsnit om ADHD. Kritikken kommenteres af den to forfattere.

Den lange rejse værd

Professionel udvikling kan beskrives som en rejse – og være det i konkret forstand. Personlig beretning fra en psykolog, der fyldte erfaring på i Australien og nu vender hjem til et nyt job.

Slaget om evidens

Hvilken terapiform der er den bedste, er et underliggende spørgsmål til evidensdebatten. En svensk professor i klinisk psykologi har fulgt debatten op med en kommentar.

Tag godt imod Psykolog-kampagnen

Beskæftigelsesprojektet ’Psykologkampagnen’ skydes nu i gang. Der skal ikke mindst bygges bro til det private erhvervsliv og de mange uudnyttede jobmuligheder der.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge