Viser artikel 1-10 af 12 resultat(er)

Ændres kognitive funktioner patienter med OCD efter behandling?

Fund fra neuropsykologiske og billeddannende studier tyder på, at patienter der lider af obsessiv-kompulsiv tilstand (OCD) har nedsatte kognitive funktioner. Det er imidlertid uvist, om disse funktioner ændres efter behandling. For at finde ud af, om kognitive funktioner hos patienter med OCD ændres efter behandling, gennemførte vi a) en systematisk litteraturgennemgang og b) en dobbelt casebeskrivelse af enæggede tvillinger med OCD.

Ingen genvej til kvalitet

En uddannelse, der giver adgang til den generelle autorisation, skal favne den fulde psykolog faglige bredde. Derfor giver det ikke mening at genoplive cand.pæd.psych. i en form, som ikke svarer til en fuld psykologuddannelse.

Vi er jo aldrig i himlen

DP-reform: Tillid, stolthed, loyalitet, vildskab, selvransagelse … Dansk Psykolog Forening skal sætte grundlæggende begreber og værdier under lup i debatten om foreningens udvikling, lyder ekspertråd udefra

Det svage køn

Mænds sundhed ligger statistisk set dårligt,både når det gælder det somatiske og det psykiske område. Hvad kan man stille op? Interview med chefpsykolog Svend Aage Madsen, Selskab for mænds Sundhed.

Akut stressforstyrrelsediagnosens latente struktur

Fire studier har undersøgt ASD-diagnosens latente struktur og fundet blandede resultater. To studier bekræfter DSM-IV’s inddeling af ASD-symptomerne, mens to andre studier finder, at ASDsymptomerne bedst beskrives som henholdsvis en to-faktor hierarkisk model (dissociationsfaktor og en andenordens ubehag faktor) og en tre-faktor model (dissociation, undgåelse og genoplevelse/ vagtsomhed). De forskellige fund kan skyldes, at ASD-strukturen varierer mellem traumetyper eller efter diagnostisk status.

Frederickson og terapien

Interview med Jon Frederickson om intensiv dynamisk korttidsterapi, som også har fundet vej til flere europæiske lande.

Hvordan klarer unge sig, der overlever en kræftsygdom som barn?

Vi var interesseret i at finde ud af, hvordan de kræftramte ”overlevere” havde det, og hvor mange af dem der havde PTSD lang tid efter deres helbredelse. Et af de vanskelige forhold ved kræft er angsten for, at sygdommen skal komme igen. Dette forhold kan betyde, at det er vanskeligt at slippe af med de psykiske følger af sygdommen og behandlingsforløbet. Vi ville gerne undersøge forekomsten af PTSD hos unge overlevere og se, hvilke psykologiske faktorer der kunne forklare variationen i PTSD.

Ledelse mellem Hjerne og Hjerte

Anmeldelse af Susan Hart og Henrik Hvilshøj: ”Ledelse mellem Hjerne og Hjerte – om mentalisering og neuroaffektivt lederskab”. Hans Reitzel, 2013.

Blad: Psykolog Nyt 09-2013
Forfattere: Kim Nygaard
Kategorier: Øvrige
Pårørende til syge kan udvikle PTSD

I samarbejde med Dansk Epilepsiforening undersøgte vi forekomsten af PTSD hos partnerne til epilepsiramte og risikofaktorer for udviklingen af PTSD hos partneren. Der deltog 614 personer i undersøgelsen

Altid plads til en psykolog

Psykolog Kenth Kærhøg fortæller hele verden den gode historie om en halv million medarbejdere i ISS. Her ved de, at mangfoldighed betaler sig. Og det skal psykologer spille på, når de søger job i en privat virksomhed.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge