Viser artikel 1-10 af 11 resultat(er)

Ud af det omsluttende mørke

Anne er psykolog og oprigtigt glad for stadig at være til. For to år siden blev hun ramt af en depression, sank ned i det sorte og erfarede, hvor uoverkommelige selv de mindste opgaver er

Blad: Psykolog Nyt 09-2014
Forfattere: Anne Nikolajsen
Kategorier: Øvrige
Find mønstret for tilknytning

Indsigt i klientens mønster for tilknytning giver en bedre chance for at danne en frugtbar terapeutisk alliance, siger psykolog Sarah Daniel. Hun forsker i de tilknytningsmønstre, forskellige klienter har

Edgar Rubins æra

Anmeldelse af Jörgen L. Pind: “Edgar Rubin and Psychology in Denmark. Figure and Ground”. Springer, 2013.

Blad: Psykolog Nyt 09-2014
Forfattere: Palle Vestberg
Kategorier: Øvrige
Knaster på vejen

Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer skulle gerne ende med at fastlægge indsatser, der virker for patienterne. Psykologforeningen ser i et aktuelt udkast bekymrende tendenser til, at det medicinske paradigme tegner retningen - og så bliver det bare mere af det samme.

Mødet med koryfæerne

Klodens største navne inden for psykoterapi trak 8.000 fagfolk til en konference i Californien kort før jul 2013. Eva Søndergaard tager os med til bevægende øjeblikke i mødet med fagets nestorer

Flagdag og heltestatus

"Er det ikke etisk problematisk, at militærpsykologer organiseret i Psykologforeningen først medvirker til udvælgelsen af soldater og derefter tjener løn på at lappe på deres psykiske ar og livslange PTSD-skader?"

Unge med erhvervet hjerneskade

Med en bevilling på 100 mio. kroner er alle danske Regioner i gang med en indsats, der skal styrke tilbuddene til unge med erhvervet hjerneskade

Bliv en del af TR-netværket

Der er ansvar forbundet med hvervet som tillidsrepræsentant, men også fristende muligheder for personlig og professionel udvikling. Vi inviterer nye tillidsrepræsentanter indenfor.

Uenig i budskabet

Debattøren ser ikke Psykologkampagnen som den ubetingede succes, den er udråbt som. Hun foreslår, at Psykologforeningen satser på det kliniske område. Kritikken kommenteres af Eva Secher Mathiasen.

Freuds portrætter

Kritik af psykolog Eric Allouches artikel ”Hvorfor er Freud så sur?” (P-Nyt 6/2014). Kritikken kommenteres af forfatteren selv.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge