Viser artikel 1-10 af 9 resultat(er)

Drømmen om evidens

Til den klassiske brug af DSM-systemet i psykiatrien knytter sig troen på anvendeligheden af det naturvidenskabelige paradigme. Men hjernen og sindet er ikke en og samme ting, og problemerne tårner sig op.

Tilknytningsmønstre i terapi

Anmeldelse af Sarah Daniel: Relation og fortælling – tilknytningsmønstre i en behandlingskontekst. Samfundslitteratur, 2012.

Med børnene som våben

Hver tredje skilsmisse, hvor der er børn i forholdet, går kommunikationen mellem forældrene så skævt, at børnene bliver ofre. Der bør etableres forældrerådgivning, så de værste problemer forebygges.

Psykologer under belastning

Psykologer er en af de mest stressede faggrupper i Danmark, men bukker de under for presset, går mange stille med det af frygt for repressalier og mobning. Det fortæller flere, når de søger hjælp i Dansk Psykolog Forenings karriererådgivning

Vil du med i baren?

Klumme om udviklingen fra hygge over et par glas rødvin til idealet om at gennemføre en ironman.

Blad: Psykolog Nyt 11-2014
Forfattere: Anne-Marie Dahl
Kategorier: Øvrige
Et kig ind i livmoderen

Forestil dig et øjeblik, at du er et foster. Livmoderen vil lige nu være din verden; det vil være alt, du kender, og det, du potentielt set oplever. Hvordan mon du har det her?

Når psykologer leder

Ledere er ledere og bliver ledere og ledere. Sådan sagde man i 1980’erne. Men gælder det også i dag, og når psykologen er i førertrøjen?

Coping eller mestring

Kommentar til Mette Kirkebys artikel ”Tro, Håb og Udholdenhed”, Psykolog Nyt 8/2014, som opererer med coping og mestring som identiske begreber.

Blad: Psykolog Nyt 11-2014
Forfattere: Jens Jørgen Nissen
Kategorier: Øvrige
Om flagdag og heltestatus

Kritik af Niels Peter Aggers debatindlæg om militærpsykologer og udstationerede soldater (P-Nyt 9/2014).

Blad: Psykolog Nyt 11-2014
Forfattere: Torben Lund
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge