Viser artikel 1-10 af 14 resultat(er)

Psykiatriens janushoved

Psykolog Ane-Kristine Klemmensen deler sine oplevelser i psykiatrien af patientbehandling, etik og samarbejde – fra nyuddannet til specialist.

Fred i familien

Anmeldelse af Katrine Krebs & Camilla Carlsen Bechsgaard: “Familiefred med dine voksne børn”. Dansk Psykologisk Forlag, 2015.

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Lene Hougaard Jensen
Kategorier: Øvrige
Skøre størrelser på to ben

Studerer man psykologi på universitetet, skal man stå på to ben, have hjerte og hoved med sig og tilmed kunne rode i sin egen baghave, hvis man vil blive en kompetent psykolog. Det er ganske vist, og der er evidens for påstanden. Interview med cand.psych. Casper Feilberg.

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Henrik Eriksen
Kategorier: Øvrige
Den gode ånd

Samtidens krav til klinikeren om opdatering og kritisk sans lader til at være så omfattende som aldrig før. Den vedvarende strøm af input præger ikke mindst klienters forsøg på mestring, som gerne er koblet sammen med stigende rådvildhed

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Per Betzonich-Wilken
Kategorier: Øvrige
Kønnenes dilemma

Danmark kunne blive verdens rigeste land på menneskelige ressourcer, hvis vi som de første på kloden udlignede kønsforskelle. Så kom begge køn til at råde over begge køns kompetencer og var i stand til at integrere dem

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Jens Berthelsen
Kategorier: Øvrige
Psykoterapi mod irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm kan ofte skyldes tidlige udviklingstraumer og måske være symptomer på udviklingsbetinget PTSD. Det er i mange tilfælde muligt at behandle disse komplekse tilstande med psykologiske metoder

Inklusion, leg og empati

Anmeldelse af Susan Hart (red.): Inklusion, leg og empati – Neuroaffektiv udvikling i børnegrupper. Hans Reitzels Forlag, 2015.

Hvad bevirker det, der virker?

”Men virker det?” Et spørgsmål, de fleste psykologer formentligt har mødt fra deres fagfæller, når talen falder på foretrukne psykoterapeutiske teorier, metoder og teknikker. Det er på sin vis ikke så mærkeligt. Som psykologer er vi selvfølgelig optaget af, hvordan vi mest effektivt og nøjagtigt skaber forandringer i vores praksis. I vores iver efter at stille og besvare dette spørgsmål risikerer vi imidlertid at ophøje virkning fra et middel til at være et mål i sig selv. Det betyder, at virkning på mange måder er blevet det ubestridte sammenligningspunkt for enhver tænkelig behandlingsform.

I grøn retning

Et historisk forslag om at droppe investeringer i kulproducerende selskaber blev i april 2015 vedtaget på generalforsamlingen i MP Pension. Indtil videre vil pensionsselskabets bestyrelse dog ikke rette sig efter beslutningen

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier: Øvrige
Væk –

Klumme: Byer kan støje på måder, der bliver for meget, og jeg orker ikke længere lydene fra biler og busser og menneskene i dem.

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Bo Snedker Boman
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge